Ερώτηση Σκουρλέτη στη Βουλή για τις διοικητικές αλλαγές στα ΕΛΠΕ


10 05 2021 | 13:08
Τις σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Ομίλου Εταιρειών «ΕΛΠΕ Α.Ε.», τις οποίες εισηγείται το ΔΣ της επιχείρησης σε βάρος των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, η οποία έχει ως θέμα: «Κίνδυνος για το μέλλον του Ομίλου εταιρειών “ΕΛΠΕ Α.Ε.” - Απεμπόληση δικαιωμάτων του Δημοσίου και των εργαζομένων στη διοίκηση».
Στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πρόσφατη εισήγηση του ΔΣ για την τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές. Ορισμένες από αυτές -με επίκληση και του νόμου 4706/2020 για την εταιρική διακυβέρνηση- αφορούν στον τρόπο συγκρότησης του ίδιου του ΔΣ, έτσι ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να μην μπορεί πλέον να διορίζει την πλειοψηφία του, αλλά και να μην εκπροσωπούνται σε αυτό οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.
Ο βουλευτής επισημαίνει καταρχάς την μεγάλη στρατηγική και γεωστρατηγική σημασία της επιχείρησης και τονίζει ότι «η επίκληση του νέου νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση (ν. 4706/2020) για την κατάργηση του διορισμού της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ από το Ελληνικό Δημόσιο, που συνιστά απεμπόληση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, καθώς και της συμμετοχής των εργαζομένων στη Διοίκηση είναι καταφανώς προσχηματική».
Στη βάση των παραπάνω, ο υπουργός ερωτάται:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η διατήρηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στη διοίκηση του Ομίλου εταιρειών «ΕΛΠΕ Α.Ε.»;
2. Ποιο είναι το στρατηγικό πλάνο για τα «ΕΛΠΕ Α.Ε»;
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/erotisi-skoyrleti-sti-voyli-gia-tis-dioikitikes-allages-sta-elpe

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr