Τυπική υπεράσπιση της εκχώρησης του μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ

Τυπική υπεράσπιση της εκχώρησης του μάνατζμεντ των ΕΛΠΕΧρ. Σταϊκούρας, Κ. Σκρέκας επικαλούνται εφαρμογή του νόμου για τις Α.Ε. • Θέμα απιστίας εις βάρος του Δημοσίου έθεσαν ξανά οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης και Σ. Φάμελλος

Την επιλογή απεμπόλησης των συμφερόντων του Δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια υπερασπίστηκαν χθες οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Περιβάλλοντος-Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αντιμετωπίζοντας δύο παράλληλες επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πάνου Σκουρλέτη και Σωκράτη Φάμελλου. Και οι δύο υπουργοί επέμειναν στην τυπική επιχειρηματολογία με την οποία αιτιολογούν την παραίτηση του Δημοσίου από το δικαίωμα διορισμού της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. του ομίλου, όπως ισχύει από το 2003, βάσει της συμφωνίας ΕΛΠΕ-ΠΕΤΡΟΛΑ. «Η πρόταση για αλλαγή του καταστατικού και εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ από τη συνέλευση των μετόχων είναι εφαρμογή του νόμου 4548/2018 για τις ανώνυμες εταιρείες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», επανέλαβαν οι κ. Σταϊκούρας και Σκρέκας, επιχειρώντας εμμέσως να ρίξουν στην αξιωματική αντιπολίτευση την ευθύνη για την εξέλιξη.

«Περίμενα να μας απαντήσετε ως πολιτικός και ως υπουργός Οικονομικών, όχι ως καθηγητής», είπε ο Π. Σκουρλέτης που αναρωτήθηκε: «Υπάρχει σε αυτή τη χώρα εθνική ενεργειακή πολιτική; Υπάρχουν γεωστρατηγικά συμφέροντα; Γιατί τα υπονομεύετε μέσα από αυτήν την πράξη; Ποιος σας δίνει αυτή την εντολή;». Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι προκύπτει θέμα απιστίας εις βάρος του Δημοσίου από τη δρομολογούμενη παράδοση της διοίκησης των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση, που κατέχει πλέον το 47%.
Και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανάλογη παρατήρηση στον κ. Σκρέκα για τις απαντήσεις του -«περίμενα να απαντήσετε ως υπουργός, όχι ως λογιστής», είπε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος-, ενώ αποκρούοντας το κυβερνητικό επιχείρημα περί προσαρμογής στον νόμο 4548/2018 για τις ανώνυμες εταιρείες, είπε ότι υπάρχει τρόπος πλήρους εφαρμογής του χωρίς το Δημόσιο να εκχωρεί το μάνατζμεντ στον ιδιώτη μέτοχο, προαναγγέλλοντας ότι θα φέρει σχετική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι στην επικείμενη εκχώρηση του μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση, στη συνέλευση των μετόχων την Πέμπτη, αντιδρούν με δεύτερη 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον όμιλο. 

ΠΗΓΗ:https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/294373_typiki-yperaspisi-tis-ekhorisis-toy-manatzment-ton-elpe

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr