Gazprom Neft: Εντυπωσιακή αύξηση εσόδων για τη θυγατρική του ρωσικού κολοσσού


23 05 2021 | 13:27
Σημαντική αύξηση στα έσοδα κατά 18,7% κατέγραψε η Gazprom Neft, θυγατρική της ρωσικής Gazprom, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, φτάνοντας τα 611 δισ. ρούβλια ($8,1 δισ.). Η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου και των τιμών των πετρελαιοειδών συνεισέφερε σε εντυπωσιακή αύξηση 95,3% σε ετήσια βάση στα EBITDA της εταιρείας, ενώ τα καθαρά κέρδη ανέρχονται σε 84 δισ. ρούβλια ($1,1 δισ.).
Η χαλάρωση των περιορισμών παραγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας OPEC+ είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 0,5% στην παραγωγή υδρογονανθράκων σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σε 24,09 εκατ. τόνους ισοδύναμου πετρελαίου (MTO).
Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Gazprom Neft απέκτησε δύο νέες άδειες για έρευνες στις αυτόνομες περιοχές των Okrugs Khanty-Mansi και Yamalo-Nenets, σύμφωνα με τη στρατηγική της για την ανάπτυξη των πόρων.
«Παρά τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, η Gazprom Neft παρουσίασε θετικά καθαρά κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Σε αντίθεση με τους δύσκολους πρώτους μήνες του 2020, έχουμε επιφέρει διπλάσια αύξηση στα EBITDA. Αυτά τα αποτελέσματα δεν υποστηρίχθηκαν μόνο από ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον της αγοράς, αλλά και καθοδηγούνται από τις αποτελεσματικές ενέργειες της εταιρείας, την ευελιξία και την ταχεία ανταπόκριση σε εξωτερικούς παράγοντες. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε προληπτικά όλους τους τομείς της επιχείρησής μας κατά τη διάρκεια του 2021, καθώς και να εκμεταλλευόμαστε ευκαιρίες για διαφοροποίηση. Θα δώσουμε επίσης προτεραιότητα στον καθορισμό των μακροπρόθεσμων στόχων ESG, με κύριο στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας.
(ναυτικά χρονικά)
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/gazprom-neft-entyposiaki-ayxisi-esodon-gia-ti-thygatriki-toy-rosikoy-kolossoy

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr