Οι δυνατότητες χρήσης της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου σε πρώτο πλάνο

 
20 06 2021 | 15:21
Η ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Pacific Shipping πρόκειται να συνεργαστεί με το Nanyang Technological University της Σιγκαπούρης πάνω σε μια νέα μελέτη, η οποία εστιάζει στη χρήση της αμμωνίας ως εναλλακτικού ναυτιλιακού καυσίμου. Σκοπός της μελέτης είναι η εις βάθος κατανόηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της αμμωνίας καθώς και των ζητημάτων ασφαλείας που σχετίζονται με τον ανεφοδιασμό καυσίμου αμμωνίας και τη χρήση αυτής, ενώ τα αποτελέσματά της αναμένεται να βοηθήσουν τον ναυτιλιακό κλάδο κατά τη μετάβασή του σε καύσιμα με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.
Η αμμωνία θεωρείται ένα πολλά υποσχόμενο εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από τον ναυτιλιακό κλάδο. Ως καύσιμο πλοίων, η αμμωνία παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες αλλά και πολλές τεχνικές προκλήσεις. Για την εν λόγω μελέτη, η EPS θα αξιοποιήσει την εκτενή εμπειρία της στο κομμάτι της φόρτωσης, της μεταφοράς και της εκφόρτωσης αερίων, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας, ενώ οι βαθιές γνώσεις και οι τεχνικές δυνατότητες που διαθέτει στον κλάδο των αερίων θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη πρωτοκόλλων σχετικά με τον ανεφοδιασμό καυσίμου αμμωνίας.
Παράλληλα με τη συγκεκριμένη μελέτη, η EPS συμμετέχει σε μια σύμπραξη η οποία θα χρηματοδοτήσει την ίδρυση ενός Κέντρου Απανθρακοποίησης της Ναυτιλίας στη Σιγκαπούρη, ενώ έχει πρόσφατα υπογράψει και ένα μνημόνιο συνεργασίας με τις OCI N.V. και MAN Energy Solutions, με στόχο την ανάδειξη της αμμωνίας και της μεθανόλης ως εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων.

(ναυτικά χρονικά) 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/oi-dynatotites-hrisis-tis-ammonias-os-naytiliakoy-kaysimoy-se-proto-plano

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr