Motor Oil: Προς έκδοση 5ετούς ομολόγου με στόχο 350 εκατ. ευρώ

Motor Oil: Προς έκδοση 5ετούς ομολόγου με στόχο 350 εκατ. ευρώΗ νέα έκδοση θα αναχρηματοδοτήσει παλαιότερη που λήγει το 2022
Σε έκδοση 5ετούς ομολόγου λήξης το 2026 προχωρά η Motor Oil, με στόχο να αντλήσει 350 εκατ. ευρώ.Η έκδοση θα αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο ομόλογο που λήγει το 2022 και το κουπόνι του ήταν στο 3,25%. To ομόλογο αυτό λήγει στις 4/1/2022 και η αποδοσή του έχει πέσει στο 2,63%.
Η εταιρεία αναμένεται να καταγράψει σημαντική ωφέλεια σε χρηματοoικονομικά έξοδα, καθώς η απόδοση του υφιστάμενου ομολόγου έχει υποχωρήσει σημαντικά.
Όπως είναι γνωστό, τα περιθώρια κέρδους για τα διυλιστήρια έχουν βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο δίμηνο με τους αναλυτές να αναμένουν σημαντική ανάκαμψη της κερδοφορίας της ΜΟΗ.
Ήδη η Goldman έχει θέσει για την μετοχή τιμή στόχο τα 17 ευρώ, ενώ άλλες αναλύσεις την βλέπουν ακόμη υψηλότερα.
Η μετοχή υποχώρησε την εβδομάδα που πέρασε από τα πρόσφατα βραχυπρόθεσμα υψηλά της, που ήταν  τα 15 ευρώ, καθώς κάποια επενδυτικά κεφάλαια εκτίμησαν ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» θα επηρεάσει το άνοιγμα των οικονομιών και την γενική ζήτηση για τα πετρελαϊκά προϊόντα.
Από την άλλη πλευρά όμως, οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν σε νέα υψηλά, όπως επίσης και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών διεθνώς.
Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες εκτιμήσεις πηγών που βρίσκονται εντός των διυλιστηρίων, η πορεία ανάκαμψης δεν έχει επηρεαστεί και η ζήτηση καυσίμων στην εγχώρια αγορά ισχυροποιείται.
Όπως είναι γνωστό, η ανάλυση της Goldman εκτιμά ότι η επιτάχυνση της ανάκαμψης της ζήτησης για προϊόντα πετρελαίου, που αναμένεται στο β’ εξάμηνο του 2021 και το 2022, θα βελτιώσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους.
 
ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr