Υπό ίδρυση το Παρατηρητήριο Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη

12 07 2021 | 07:54
Το θέμα της προστασίας του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος, στο φόντο των εξελίξεων των ενεργειών που γίνονται από την πλευρά του κράτους και των ιδιοκτητριών εταιριών των θαλάσσιων οικοπέδων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, κ. Αρ. Στεφάτος και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης. 
Αναλυτικότερα, οι δυο πλευρές συζήτησαν το θέμα των ερευνών, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών, καθώς και το υπό δημιουργία παρατηρητήριο περιβαλλοντικής παρακολούθησης.
Παράλληλα έγιναν προτάσεις για τη συμμετοχή εκπροσώπων αρμόδιων φορέων της Κρήτης στην επιτροπή του παρατηρητηρίου με βασικό εμπλεκόμενο το Ινστιτούτο Πετρελαϊκών Ερευνών του ΙΤΕ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα αλλά και συνεργασία για την ομαλή υλοποίηση του εγχειρήματος. 
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ευρύτερα ενεργειακά θέματα, με τις δυο πλευρές να εστιάζουν στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στον γεωστρατηγικό χάρτη της Μεσογείου και ευρύτερα.  
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από την πλευρά της ΕΔΕΥ, ο σύμβουλος διοίκησης κ. Ευθ. Ταρτάρας, και από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων, με την ιδιότητα του εντεταλμένου συμβούλου για την Ενέργεια και Κλιματική αλλαγή, κ. Ν. Καλογερής, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ν. Ξυλούρης και η προϊσταμένη του Τμήματος Κλιματικής Αλλαγής & Ενεργειακού Σχεδιασμού κα. Ελένη Καργάκη.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/ypo-idrysi-paratiritirio-perivallontikis-parakoloythisis-gia-tis-ereynes-ydrogonanthrakon-stin

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr