Συμφωνία του OPEC+ για αύξηση της προμήθειας πετρελαίου από τον Αύγουστο

 
18 07 2021 | 18:27
Οι υπουργοί του OPEC+συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν τις προμήθειες πετρελαίου από τον Αύγουστο για να κατεβάσουν τις τιμές, που έχουν σκαρφαλώσει σε υψηλό δυόμισι ετών καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η ομάδα, που απαρτίζεται από τις χώρες του OPEC καθώς και πετρελαιοπαραγωγούς συμμάχους όπως η Ρωσία, συμφώνησε σε νέες κατανομές παραγωγής από τον Μάιο του 2022 για να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που απείλησαν να οδηγήσουν τον σχεδιασμό σε «ναυάγιο».
Υπενθυμίζεται πως πέρυσι o OPEC+μείωσε την παραγωγή κατά την ποσότητα-ρεκόρ των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως λόγω της πτώσης της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία και της κατάρρευσης των τιμών. Έκτοτε έχει επαναφέρει σταδιακά μέρος της προσφοράς και έτσι η μείωση είναι τώρα στα περίπου 5,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021 η ομάδα θα αυξήσει την προμήθεια κατά περαιτέρω 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ή 0,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον μήνα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο OPEC.

(euro2day.gr) 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/symfonia-toy-opec-gia-ayxisi-tis-promitheias-petrelaioy-apo-ton-aygoysto

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr