Άδεια 870 MW για εργοστάσιο ρεύματος από αέριο στη Λάρισα

Άδεια 870 MW για εργοστάσιο ρεύματος από αέριο στη ΛάρισαΠρωτόγνωρες διαστάσεις αποκτούν οι ενεργειακές επενδύσεις στη Θεσσαλία, με επίκεντρο τη Λάρισα, μετά και τη νέα άδεια 870 MW που χορήγησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ., στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών.
Η άδεια που είναι η δεύτερη του είδους στο νομό Λάρισας, μετά από εκείνη των 660 MW στο όμιλο Καράτζη (Δήμος Κιλελέρ), ανήκει σε εταιρεία που ονομάζεται «Λάρισα Θερμοηλεκτρική Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» και εδρεύει στο ...Ψυχικό της Αθήνας.
Μάλιστα μεταξύ των επενδυτών φέρεται και ο Βασίλης Μηλιώνης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη παλαιότερα στο σκάνδαλο των Energa-Hellas Power, αλλά τελικά αθωώθηκε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του newmoney.gr η νέα άδεια εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή στις 15 Ιουλίου και αφορά σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 870 MW, στην ΒΙ. ΠΕ. Λάρισας (Δημοτική Ενότητα Μακρυχωρίου).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr