Ο Τυφώνας IDA κλείνει διυλιστήρια, παραγωγή πετρελαίου και λιμάνια στον Κόλπο του Μεξικού

Ο Τυφώνας IDA κλείνει διυλιστήρια, παραγωγή πετρελαίου και λιμάνια στον Κόλπο του ΜεξικούΕυρισκόμενος 95 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το "στόμα" του Μισσισσιπή, ο τυφώνας διαθέτει δυναμικές ανέμων 240 χιλιομέτρων την ώρα.Κλείνουν τα λιμάνια σε νότια Λουϊζιάνα και Μισσισσιπή στις ΗΠΑ καθώς ο τυφώνας Ida έχει πάρει κατεύθυνση στον Κόλπο του Μεξικού σύμφωνα με το Reuters
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη επερχόμενη Θύελλα με βαθμό επικινδυνότητας 4.
Το Louisiana Offshore Oil Port, το γνωστό LOOP, που είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό terminal των ΗΠΑ για πετρέλαιο, σταμάτησε τις παραδόσεις ενόψει της θύελλας.
Το terminal αυτό βρίσκεται στην ανοιχτή θάλασσα του Κόλπου στο Μεξικό περίπου 29 χλμ από την Λουϊζιάνα.
Τα λιμάνια της Houma και της Νέας Ορλεάνης στις περιοχές αυτές έχουν επίσης κλείσει, όπως επίσης και αυτά των Biloxi, Gulfport, Pascagoula και Gulf Intercoastal Waterway.


Ο χειρότερος τυφώνας από το 1850

Oι προετοιμασίες για κλεισίματα και εκκενώσεις επισπεύσθησαν στην περιοχή του Κόλπου, καθώς ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα John Bel Edwards προειδοποίησε ότι ο IDA μπορεί να είναι ο χειρότερος τυφώνας μετά το 1850.
O τυφώνας έχει εινδυναμωθεί τις τελευταίες ώρες, περισσότερο γρήγορα σε σχέση με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Ευρισκόμενος 95 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το "στόμα" του Μισσισσιπή, ο τυφώνας διαθέτει δυναμικές ανέμων 240 χιλιομέτρων την ώρα.
Οι Εταιρίες Κοινής Ωφέλειας φέρνουν επιπλέον πληρώματα εργαζομένων για να διαχειριστούν αναμενόμενες ενεργειακές απώλειες.
Ο πρόεδρος Biden ανακοίνωσε ότι έχει προετομασθεί συνεργασία με τις Εταιρίες Κοινής Ωφέλειας του Ηλεκτρικού Κλάδου καθώς 500 ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι έχεον τεθεί σε συναγερμό στο Τέξας και την Λουϊζιάνα.

Μείωση παραγωγής 91% σε υπεράκτια και διυλιστήρια

Οι αμερικανικές εταιρίες έχουν μειώσει την offshore (υπεράκτια) παραγωγή πετρελαίου και βενζίνης κατά 91% και τα διυλιστήρια έχουν περικόψει την παραγωγή στην Λουϊζιάνα στην κατεύθυνση του τυφώνα. Οι τιμές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν λόγω περικοπών και ενόψει των εκκενώσεων.
Τα διυλιστήρια έχουν ξεκινήσει τον περιορισμό της παραγωγής. Η Exxon Mobil έχει κόψει την παραγωγή στο Baton Rouge από το Σάββατο 28/8.

Biden: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα


Τονίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden κήρυξε τη Λουιζιάνα σε κατάσταση μείζονος καταστροφής και έδωσε εντολή να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια για να στηριχθούν οι προσπάθειες αποκατάστασης των περιοχών που πλήττονται από τον τυφώνα Άιντα, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) ο Λευκός Οίκος.

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr