Προβληματισμός Musk για την έλλειψη ημιαγωγών στην αγορά - Αργεί η κυκλοφορία του Tesla Roadster

Προβληματισμός Musk για την έλλειψη ημιαγωγών στην αγορά - Αργεί η κυκλοφορία του Tesla RoadsterΗ Tesla δεν είναι μόνη μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που αντιμετωπίζουν πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού
Συνεχίζουν να αγχώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία της Tesla οι ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και η εταιρεία καθυστερεί τις παραδόσεις της νέας έκδοσης του Roadster μέχρι το 2023 το νωρίτερο, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk.
Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: «Το 2021 ήταν η χρονιά των εξαιρετικά τρελών ελλείψεων εφοδιαστικής αλυσίδας, οπότε δεν θα είχε σημασία αν είχαμε 17 νέα προϊόντα, καθώς κανένα δεν θα αποστέλλεται. Υποθέτοντας ότι το 2022 δεν είναι μεγάλο δράμα, το νέο Roadster θα πρέπει να αποσταλεί το 2023».
 
Πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού
Η Tesla δεν είναι μόνη μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που αντιμετωπίζουν πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Toyota και Ford, έχουν μειώσει τον όγκο παραγωγής για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη τσιπ.
Η νέα έκδοση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης της Tesla έπρεπε να κάνει το ντεμπούτο του το 2020. Η Tesla αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια για την επόμενη γενιά Roadster στα τέλη του 2017 κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης, όπου έγινε γνωστό το Tesla Semi, το οποίο διαθέτει επίσης η εταιρεία ακόμα για μαζική παραγωγή.
 
H ανησυχία του Musk
Ο Musk και άλλα στελέχη της Tesla συζήτησαν προβλήματα αλυσίδας εφοδιασμού και ελλείψεις ανταλλακτικών στις προσκλήσεις κερδών τα τελευταία τρίμηνα, δίνοντας έμφαση στην έλλειψη τσιπ. Στο δεύτερο τρίμηνο της κλήσης των μετόχων, ο Musk είπε ότι η Tesla πέρασε έναν «μεγάλο αγώνα» για να αποκτήσει αρκετές μονάδες που ελέγχουν τους αερόσακους και τις ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα της εταιρείας.
Η έλλειψη αυτών των ενοτήτων περιόρισε την παραγωγή της εταιρείας στο Fremont, την Καλιφόρνια και τη Σαγκάη. Ο Musk δήλωσε στις 31 Μαΐου ότι η Tesla αύξησε τις τιμές για ορισμένα από τα οχήματά της και αφαίρεσε ορισμένα εξαρτήματα από αυτά, λόγω του αυξανόμενου κόστους των ανταλλακτικών και των πρώτων υλών εν μέσω πρόσφατων πιέσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr