Hinduja Group: Ο ινδικός όμιλος με την πλούσια ενεργειακή δραστηριότητα που επιχειρεί να εισέλθει στην ελληνική αγορά μέσω Attica Bank


27 10 2021 | 09:18
Μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις που απασχολούν την οικονομική επικαιρότητα του τελευταίου διαστήματος αφορά την ιδιωτικοποίηση της Attica Bank, με την υπόθεση να οδεύει πλέον προς την τελική ευθεία, μετά και την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από πέντε υποψήφιους επενδυτές.
Αν και η σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση της τράπεζας είναι υπερβολικά φειδωλή και δεν κατονομάζει τους υποψήφιους επενδυτές, πληροφορίες του energypress αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο ινδικός όμιλος Hinduja Group.
Πρόκειται για όμιλο με “βαρύ” όνομα και ιστορία, με ισχυρή παρουσία τόσο στην Ινδία, όσο και διεθνώς, που για πρώτη φορά επιχειρεί με αποφασιστικό τρόπο να εισέλθει στην ελληνική αγορά.
Ο όμιλος Hinduja ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια Ινδών επενδυτών και καταγράφει υπερεκατονταετή παρουσία στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Ινδίας, αλλά και διεθνώς, με σημαντικές επενδύσεις σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει επενδύσεις σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, μέχρι και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ενέργειας, των μεταφορών, αλλά και των νέων τεχνολογιών και των ΜΜΕ.
Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλος Hinduja διατηρεί στην κατοχή του την Gulf Oil International, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες dowstream εταιρείες λιπαντικών στον κόσμο, με πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες και εργοστάσια στην Αργεντινή, την Κίνα, τις Φιλιππίνες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πέρα από την Ινδία.
Επίσης, η Hinduja Renewables Energy Private Limited (HREPL), εταιρεία του ομίλου Hinduja, δραστηριοποιείται στον τομέα των φωτοβολταϊκών από το 2006, τόσο λειτουργώντας φωτοβολταϊκά πάρκα, όσο και αναπτύσσοντας φωτοβολταϊκά στέγης. Η HREPL διατηρεί σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος της τάξης των 200MW.
Τέλος, μέσω της Hinduja National Power Corporation Ltd. (HNPCL), ο όμιλος Hinduja έχει αναπτύξει μια ηλεκτροπαραγωγική μονάδα (με καύσιμο γαιάνθρακα) ισχύος 1,04 GW.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/hinduja-group-o-indikos-omilos-me-tin-ploysia-energeiaki-drastiriotita-poy-epiheirei-na

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr