Bank of America: Στα 120 δολάρια το πετρέλαιο τους επόμενους μήνες

Bank of America: Στα 120 δολάρια το πετρέλαιο τους επόμενους μήνεςΟ καταλύτης για τις αυξημένες προβλέψεις τιμών της BofA είναι η τρέχουσα παγκόσμια ενεργειακή κρίση
Στην τιμή των 120 δολ/βαρέλι προβλέπει ότι θα φτάσει το brent μέχρι τα τέλη του 2022, η Bank of America σε ερευνητικό σημείωμα που επικαλείται το Bloomberg.
Ο καταλύτης για τις αυξημένες προβλέψεις τιμών της BofA είναι η τρέχουσα παγκόσμια ενεργειακή κρίση που οδήγησε τις τιμές του αργού πετρελαίου, του άνθρακα, του φυσικού αερίου και του LNG σε τόσο υψηλά επίπεδα.
Μόλις πριν από έναν μήνα, η BofA είχε προβλέψει ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολάρια τους επόμενους έξι μήνες - και αυτό συνέβαινε εάν είχαμε έναν χειμώνα που ήταν πιο κρύος από το συνηθισμένο.
Στην παρούσα φάση, η BofA βλέπει να επιβεβαιώνονται οι εικασίες της, δεδομένου ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα συνεχίσει να υπερβαίνει την προσφορά τον επόμενο ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεμάτων που προετοιμάζουν το έδαφος για υψηλότερες τιμές πετρελαίου.
Τον Σεπτέμβριο, η BofA επεσήμανε τη ζοφερή κατάσταση στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας, όπου τα αποθέματα εξάντλησαν και προκάλεσαν έντονη αστάθεια των τιμών ως ένδειξη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αύξηση της ζήτησης σε βενζίνη σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην παραγωγή, μπορεί να επιταχύνει το ράλι ακόμη περισσότερο το 2022
 
Η επανεκτίμηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+
Η παραγωγή του ΟΠΕΚ+ θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη (4/11) αυτή την εβδομάδα, αν και αναμένεται ευρέως ότι ο όμιλος θα εμμείνει στο σχέδιό του να προσθέσει ξανά άλλα 400.000 βαρέλια την ημέρα. Το θέμα με αυτό το σχέδιο για προστιθέμενη παραγωγή είναι ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν κατάφερε να προσθέσει ξανά τα βαρέλια στο πλαίσιο του σχεδίου του μέχρι στιγμής.
Τέλος, διάφοροι traders και τράπεζες πιστεύουν ότι το πετρέλαιο οδεύει προς τα 100 δολάρια, με την Goldman Sachs να εκτιμά ότι η ζήτηση πετρελαίου πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια bpd - αριθμός πριν από την Covid - και η ζήτηση αναμένεται να ενισχυθεί καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος θέρμανσης.
 
ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr