ΟΕΧΒΕ: Στήριξη στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ OIL

  3 Νοεμβρίου 2021 10:44

Εμείς οι σύνεδροι του 32ου Συνέδριου της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2021
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ότι:
Η εταιρία ENERGEAN ακολουθεί ένα σύνολο απαράδεκτων και καταχρηστικών πρακτικών που συνιστούν ξεκάθαρα μεθοδευμένο σχέδιο για την εργολαβοποίηση του ΠΡΙΝΟΥ και την απαξίωση του υφιστάμενου εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, την ώρα που προχωρά και σε αιφνιδιαστικές απολύσεις, οι οποίες επιχειρείται κεκαλυμμένα να παρουσιασθούν ως «συνταξιοδοτήσεις».
Ταυτόχρονα, η Διοίκηση της Εταιρίας στοιχισμένη σε μια λογική μεγιστοποίησης του κέρδους υπονομεύει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση τόσο των εργαζομένων, όσο και της κοινωνίας της Καβάλας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:
Τις μεθόδους της Εταιρίας ENERGEAN απέναντι στους εργαζόμενους και το επιχειρησιακό Σωματείο με στόχο την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ:
Τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις του Σωματείου και των εργαζομένων που διεκδικούν υγιείς εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα, κανόνες υγείας και ασφάλειας ενάντια σε μια αδίστακτη και προκλητική Διοίκηση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την πλήρη συμμόρφωση της εταιρίας ENERGEAN στο σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία έχουν την απόλυτη ευθύνη να αποτρέψουν τα ειδεχθή σχέδια της εταιρίας για διαμόρφωση εργασιακών σχέσεων-γαλέρας στον ΠΡΙΝΟ.
Η αγορά εργασίας της Καβάλας με φαινόμενα Λαυρεντιάδη και Energean οδηγείται στην πλήρη εργολαβοποίηση και στην απαξίωση της εργασίας. Δυστυχώς αποδεικνύεται πως ο νόμος Καβάλας τείνει να γίνει «Ειδική Οικονομική Ζώνη» με μοναδικό κανόνα την προστασία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε κάθε επίπεδο.
Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να βάλει τέλος στη συγκάλυψη της εργοδοτικής παραβατικότητας και στο απόστημα της διαπλοκής που μέχρι σήμερα ανέχεται.
Οι Σύνεδροι του 32ου Συνεδρίου της Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
ΠΗΓΗ:https://www.kavalapoint.gr/oechve-stirixi-ston-agona-toy-somateioy-ergazomenon-stin-kavala-oil/

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr