Στην κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων ρίχνεται η Γαλλία

Στόχος της ευρωπαϊκής χώρας είναι η διασφάλιση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της
Η Γαλλία θα ξεκινήσει εκ νέου την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων για να διασφαλίσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία και να εκπληρώσει τους κλιματικούς της στόχους, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.
«Για να εγγυηθούμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Γαλλίας, να εγγυηθούμε τον εφοδιασμό της χώρας μας με ηλεκτρική ενέργεια και να επιτύχουμε τους στόχους μας, κυρίως την ουδετερότητα του άνθρακα το 2050, θα ξεκινήσουμε, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα μας και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Το μπαλάκι στην ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσει εάν η πυρηνική ενέργεια είναι καθαρή πηγή ενέργειας, με τις περισσότερες χώρες να διχάζονται για το ορθό ή μη αυτής της επιλογής. Aρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το εάν θεωρείται μια βιώσιμη επιλογή ή θα επαληθευτεί το φαινόμενο «greenwashing».
Το Greenwashing, περιληπτικά, είναι αυτό που συμβαίνει όταν ένας διαχειριστής κεφαλαίων δηλώνει πως μία επένδυσή του πληροί τα κριτήρια ESG, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει.
Σύμφωνα με το CNBC, ορισμένα μέλη της ΕΕ, ιδίως η Γαλλία, που έχουν μεγάλες επενδύσεις στα πυρηνικά και είναι επιφυλακτικά στη χρήση φυσικού αερίου από τη Ρωσία, θεωρούν τον ενεργειακό πόρο ως βιώσιμη επιλογή. Άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, πιστεύουν ότι είναι καιρός να απομακρυνθούν από αυτήν, καθώς ανησυχούν για τα πυρηνικά απόβλητα.
 
ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr