Επιστολή της RETUNSEE για την Καβάλα Όιλ


12 11 2021 | 16:13
Στην εξής ανακοίνωση προέβη η REGIONAL ENERGY TRADE UNIONS NETWORK of SOUTH EASTERN EUROPE (RETUN SEE):
Ενημερωθήκαμε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, μέλος τους Δικτύου μας, ότι η Εταιρεία ENERGEAN που εκμεταλλεύεται τις κρατικές εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου στην περιοχή της Καβάλας στην Ελλάδα, αφού χρηματοδοτήθηκε με 100 εκατομμύρια ευρώ από την Ελληνική Κυβέρνηση, προχώρησε σε 4 απρόκλητες απολύσεις εργαζομένων της με στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων και την διάσπαση του Σωματείου της ΚΑΒΑΛΑ OIL . 
Στόχος της Εταιρείας ENERGEAN είναι η διάλυση του Σωματείου - μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενέργειας , έτσι ώστε να πετύχει τα επικίνδυνα για την περιοχή σχέδια της .
Σε αυτά τα σχέδια περιλαμβάνεται καταρχήν η απόλυση 80 μόνιμων εργαζομένων με εμπειρία στην εξόρυξη και η αντικατάστασή τους με άπειρο εργολαβικό προσωπικό . Το Περιφερειακό Δίκτυο Συνδικάτων Ενέργειας - RETUN SEE το οποίο εκπροσωπεί τους Εργαζόμενους στην Ενέργεια στην Νοτιανατολική Ευρώπη, συμπαραστέκεται στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας και του Σωματείου μέλους της KAVALA OIL και δηλώνει ότι ο σεβασμός στον εργαζόμενο και στο περιβάλλον είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές .
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις εγκληματικές Ενέργειες της Εταιρείας ENERGEAN και καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, τα Αρμόδια Υπουργεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να δράσουν άμεσα προς όφελος των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και της Ελληνικής κοινωνίας . 
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/epistoli-tis-retunsee-gia-tin-kavala-oil

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr