https://www.worldenergynews.gr/index.php?id=529582

ΗΠΑ - Ρεκόρ παραγωγής αργού αναμένεται τον Δεκέμβριο από την Λεκάνη Permian: 4,95 εκατ. βαρέλια / ημέραΗ Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών προέβλεψε ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα είναι κατά μέσο όρο 101,42 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2022, ενώ η παγκόσμια ζήτηση φαίνεται στα 100,88 εκατομμύρια βαρέλια την ημέραΗ παραγωγή αργού πετρελαίου στη Λεκάνη Permian προβλέπεται να σημειώσει ρεκόρ τον Δεκέμβρριο, καθώς το μεγαλύτερο σχιστολιθικό κοίτασμα των ΗΠΑ οδηγεί σε ανάκαμψη την εγχώρια παραγωγή από την ύφεση που προκλήθηκε λόγω Covid-19.
Οι προμήθειες από τα παραγωγικά πεδία αργού του Δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού πρόκειται να αυξηθούν στα 4,95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Αυτό ξεπερνά το ρεκόρ που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2020, ακριβώς πριν η πανδημία πλήξει σοβαρά την παγκόσμια ζήτηση, προκαλώντας διακοπές λειτουργίας της παραγωγής, ακόμη και χρεοκοπίες στις ΗΠΑ.
Οι προμήθειες αργού από τα οικόπεδα Permian ξεπερνούν πλέον τις προμήθειες κάθε μέλους του ΟΠΕΚ εκτός από τη Σαουδική Αραβία, υπογραμμίζοντας την άνοδο του Permian στον ρόλο του ως παγκόσμιου σημαντικού παραγωγού.
Η ανάκαμψή του οφείλεται στο χαμηλό κόστος εξόρρυξης και οι μεγαλύτεροι παραγωγοί των ΗΠΑ εστιάζουν σχεδόν αποκλειστικά τα περιορισμένα εγχώρια σχέδιά τους για επέκταση στο εκτεταμένο τμήμα πετρελαίου, σε βάρος άλλων λεκανών σχιστόλιθου.

Η συνολική παραγωγή των ΗΠΑ απέχει ακόμη πολύ από την πλήρη ανάκαμψη.

Ένας λόγος για τον οποίο οι παραγωγοί δεν δίνουν κίνητρα για να ενισχύσουν την παραγωγή σε άλλες λεκάνες είναι επειδή οι περισσότεροι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα παρουσιάσει υπερπροσφορά το επόμενο έτος.
Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών προέβλεψε ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα είναι κατά μέσο όρο 101,42 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2022, ενώ η παγκόσμια ζήτηση φαίνεται στα 100,88 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Ωστόσο, το ρεκόρ παραγωγής της Permian δεν θα είναι αρκετό για να μειώσει σημαντικά τις τιμές του πετρελαίου στο εγγύς μέλλον, εφόσον η συνολική ζήτηση συνεχίζει να υπερβαίνει την προσφορά.
Η παραγωγή στο Bakken στη Βόρεια Ντακότα και στο Eagle Ford στο Νότιο Τέξας εξακολουθούν να είναι και τα δύο κάτω από τα επίπεδα παραγωγής που είχαν πριν από την πανδημία.
Η παραγωγή σε άλλες περιοχές σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί μέτρια με κέρδη που κυμαίνονται από 2.000-5.000 βαρέλια την ημέρα, ανέφερε ο οργανισμός.
Το ανεκτέλεστο των πετρελαιοπηγών που έχουν ήδη ανοίξει και περιμένουν να εξορυχθούν, γνωστό ως DUC, έχει σημειώσει χαμηλό 7ετίας (ο χαμηλότερος όγκος από το 2014), όπως ανέφερε ο οργανισμός στην Έκθεση Παραγωγικότητας Γεωτρήσεων.

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr