Απογειώθηκε η κερδοφορία της Gazprom το γ΄τρίμηνο στα 7,8 δισ. δολ

Απογειώθηκε η κερδοφορία της Gazprom το γ΄τρίμηνο στα 7,8 δισ. δολΗ εταιρεία επωφελήθηκε από τις τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της κατέγραψε η Gazprom για το γ' τρίμηνο του 2021, λόγω των αυξημένων τιμών για το φυσικό αέριο που καταγράφονται στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα κέρδη της πλησίασαν τα 7,8 δις. δολ, αντανακλώντας τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου. Η κρατική εταιρεία, η οποία πριν από ένα χρόνο υπέστη ζημιά 251 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, επωφελήθηκε από τις τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, τη βασική πηγή εσόδων της.
Μάλιστα, στις πρώτες της συναλλαγές στη Μόσχα, οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά περίπου 3%. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές έφτασαν τα 313,40 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έναντι 117,2 δολαρίων για την ίδια ποσότητα στο γ' τρίμηνο του 2020.
Ακόμα, τα έσοδα από πωλήσεις της Gazprom χτύπησαν νέο ρεκόρ, φτάνοντας τα 2,4 τρισ. ρούβλια έναντι 1,4 τρισ. ρουβλίων στο γ' τρίμηνο του 2020.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι πολιτικοί και ειδικοί αναλυτές κατηγόρησαν την Gazprom ότι δεν προμήθευε αρκετό φυσικό αέριο για να μετριάσει την κρίση. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της σχετικά με την προμήθεια.

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr