Η Ισπανία θα επενδύσει 6,9 δισ. ευρώ σε πράσινο υδρογόνο, αποθήκευση και ΑΠΕ

Η Ισπανία θα επενδύσει 6,9 δισ. ευρώ σε πράσινο υδρογόνο, αποθήκευση και ΑΠΕΕγκρίθηκε το ενεργειακό σχέδιο των 16,3 δισ. ευρώ,

 
Η Ισπανία θα διαθέσει 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράσινο υδρογόνο και αποθήκευση ενέργειας τα επόμενα δύο χρόνια και σκοπεύει να προσελκύσει άλλα 9,45 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτική χρηματοδότηση στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης του COVID-19. ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.
Μιλώντας μετά από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου εγκρίθηκε το ενεργειακό σχέδιο των 16,3 δισ. ευρώ, η υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Teresa Ribera είπε ότι οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν περισσότερες από 280.000 θέσεις εργασίας.
«Πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να δημιουργήσουμε ένα πολύ σημαντικό πακέτο οργάνων που θέλουμε να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε ήδη από την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε.
Κονδύλια για το πράσινο υδρογόνο
Περίπου 1,55 δισ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης θα διοχετευθούν στην ανάπτυξη του λεγόμενου πράσινου υδρογόνου.
Η Ισπανία επιθυμεί να ηγηθεί της παραγωγής υδρογόνου με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μια διαδικασία που θεωρείται κλειδί για την επίτευξη των στόχων εκπομπών άνθρακα, υπό τον όρο ότι μπορεί να μειωθεί το κόστος.
Το υδρογόνο, το οποίο πλέον παράγεται κυρίως από ορυκτά καύσιμα, μπορεί να παραχθεί από νερό χρησιμοποιώντας ηλεκτρόλυση, αλλά η διαδικασία είναι δαπανηρή και αποφεύγει τις εκπομπές μόνο εάν χρησιμοποιηθεί ανανεώσιμη ενέργεια.
Η Μαδρίτη στοχεύει να έχει χωρητικότητα περίπου 4 γιγαβάτ έως το 2030, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 10% της παραγωγής-στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άλλες επενδύσεις θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη υποδομών έξυπνων δικτύων, αποθήκευση ενέργειας, εκπαίδευση και έρευνα, σημείωσε η υπουργός.
Το υπουργείο της ανέφερε σε ανακοίνωση ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να προσθέσει περίπου 12,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομική παραγωγή.


ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr