Γερμανία: Μετά το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι αποφάσεις για τον Nord Stream 2, λέει η ρυθμιστική αρχή

Γερμανία: Μετά το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι αποφάσεις για τον Nord Stream 2, λέει η ρυθμιστική αρχήΗ περίοδος επανεξέτασης θα ξαναρχίσει μόλις υποβληθούν τα έγγραφα -  Η Ρωσία ήλπιζε ότι η πιστοποίηση θα δοθεί την άνοιξηΗ πολυαναμενόμενη απόφαση της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας για την πλήρη πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν θα έρθει σύντομα, δήλωσε ο πρόεδρός της την Πέμπτη, για το έργο της Gazprom που πυροδότησε παγκόσμια πολιτικές εντάσεις.

«Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις κατά το πρώτο εξάμηνο (του 2022)», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesnetzagentur Jochen Homann σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης.
Ο αγωγός κατασκευάστηκε για να μεταφέρει ρωσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία, παρακάμπτοντας την Ουκρανία από όπου ρέει αυτήν τη στιγμή το φυσικό αέριο. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πότε θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο αγωγός θα λάβει την πιστοποίησή του την άνοιξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ίδρυση θυγατρικής
 
Η Bundesnetzagentur ανέφερε ότι η εταιρεία εκμετάλλευσης του Nord Stream 2 είχε ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας θυγατρικής στη Γερμανία, όπως απαιτείται από τη γερμανική νομοθεσία. Σταμάτησε τη διαδικασία πιστοποίησής της τον Νοέμβριο εν αναμονή της δημιουργίας της γερμανικής θυγατρικής για να συμμορφωθεί με το νόμο.
Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει, είπε ο Homann, προσθέτοντας ότι η περίοδος επανεξέτασης θα ξεκινήσει ξανά τη στιγμή που η Nord Stream AG θα παραδώσει τα απαιτούμενα έγγραφα.
"Αυτό δεν είναι στα χέρια μας. Η Nord Stream AG λαμβάνει μόνο αυτή την απόφαση", συμπλήρωσε. Η Nord Stream 2 είπε ότι ξεκίνησε τη δημιουργία της θυγατρικής προκειμένου να συμμορφωθεί με όλους τους κανόνες και κανονισμούς.
«Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, την πιθανή διάρκειά της και τις επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών του αγωγού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η Nord Stream 2.
 

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr