ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ PORTAL 902.gr 21 & 22/12/2021

«ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Νέα επιχείρηση καταστολής της αστυνομίας σε βάρος των εργαζομένων (ΦΩΤΟ)
 
Τρίτη 21/12/2021 - 09:18
ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εδώ και τώρα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τα «Πετρέλαια Καβάλας»
«Εδώ και τώρα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τα "Πετρέλαια Καβάλας"», απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση, «καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ από τα χαράματα σήμερα μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων με σκοπό να καταστείλουν την κινητοποίηση των εργαζομένων που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, προσωπικές τρομοκρατικές επιστολές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία».
Επίσης αναφέρει:
«Οι αστυνομικές δυνάμεις που δρουν με εντολές της εταιρίας και της κυβέρνησης εισέβαλαν στο εργοστάσιο και εκτός των άλλων χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης που είχε συνέπειες στον ηλεκτροφωτισμό του εργοστασίου. Σε κάθε περίπτωση η εγκληματική επέμβαση βάζει σε κίνδυνο και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Παράλληλα εμποδίζουν κλιμάκιο του ΚΚΕ και άλλους συνδικαλιστές που βρίσκονται στο χώρο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και να διαμαρτυρηθούν για την κρατική βία και καταστολή.
Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία της πόλης, τους μαζικούς φορείς και κάθε εργαζόμενο να εκφράσουν άμεσα την αλληλεγγύη και στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, να καταδικάσουν την επέμβαση των ΜΑΤ.
Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τις εξελίξεις. Να αποσύρει τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις».
Τρίτη 21/12/2021 - 09:23
«ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Προσπάθεια παρεμπόδισης από την αστυνομία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και συνδικαλιστών
 
Τρίτη 21/12/2021 - 11:15
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τον αγώνα - Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες
Σε μαζική αλληλεγγύη τώρα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα στο εργοστάσιο καλεί η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ και απαιτεί άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να πάψουν όλες οι διώξεις. Από τα χαράματα στο εργοστάσιο είναι σε εξέλιξη επιχείρηση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων
Αναφέρει σε ανακοίνωση:
«Με ΜΑΤ, βία και κρατική καταστολή, με προσαγωγές και μηνύσεις, με κλιμάκωση των απειλών για "να αποδοθούν ευθύνες σε όσους … παρανόμησαν" και φυσικά με τα χέρια λυμένα για να προχωρήσει το "σχέδιο αναδιάρθρωσης" των απολύσεων, της μετατροπής των συμβάσεων, του τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων.
Με αυτά τα "υλικά" και με τις πλάτες της κυβέρνησης η διοίκηση της Energean ανακοίνωσε ότι "έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της" για να προχωρήσει σε "μια νέα εποχή επενδύσεων, απασχόλησης, εξέλιξης και ανάπτυξης προς όφελος της εταιρίας και των εργαζομένων της, της τοπικής κοινωνίας και της Ελλάδας μας"!!!
Σε αυτή τη "νέα εποχή" χωρούν τα θαλασσοδάνεια της κυβέρνησης και της ΕΕ που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός και η εκμετάλλευση του πετρελαίου που ανήκει σε αυτόν, αλλά δεν χωρούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η ασφαλής λειτουργία του εργοστασίου.
Μαζική αλληλεγγύη τώρα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα στο εργοστάσιο.
Εδώ και τώρα να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που σύμφωνα με την εταιρία "παραμένουν στο εργοστάσιο για να περιφρουρήσουν την ασφαλή λειτουργία του" που η ίδια διέκοψε!!!
Άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να πάψουν όλες οι διώξεις.»
 
Τρίτη 21/12/2021 - 11:20
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ και η Αστυνομία από τα «Πετρέλαια Καβάλας»
 
«Να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ και η Αστυνομία από τα "Πετρέλαια Καβάλας"», απαιτούν σωματεία της Καβάλας.
Όπως αναφέρουν, «τα σωματεία συνταξιούχων του ΙΚΑ νομού Καβάλας "Η Ενσωμάτωση", του Δημοσίου, των Οικοδόμων, των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων και Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Καβάλας καταγγέλλουν, την συνεχιζόμενη αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας της "ENERGEAN" παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων, παίρνοντας αέρα από τον νόμο Χατζηδάκη και στέλνοντας για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ και την Αστυνομία στον χώρο των εγκαταστάσεων σέρνοντας με μηνύσεις στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που περιφρουρούν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και την διάλυση δικαιωμάτων που με αγώνα έχουν κατακτήσει».
Τονίζουν ότι, «η αυταρχική προσπάθεια της εργοδοσίας βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη στήριξη της κυβέρνησης διαλύοντας κάθε κεκτημένο, αλλάζοντας συθέμελα τις συμβάσεις τους, στοχεύοντας στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της».
«Καλούμε κάθε μέλος των σωματείων μας και τον λαό της Καβάλας να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων συναδέλφων μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες συνάδελφοί μας», καταλήγουν.
 
Τρίτη 21/12/2021 - 11:32
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέμβαση των ΜΑΤ στα «Πετρέλαια Καβάλας»
 
«Σας καλούμε να ορίσετε άμεσα έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το Δ.Σ. με απόφασή του να απαιτήσει την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και να εκφράσει την αλληλεγγύη και στήριξή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ», σημειώνεται στο αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Καβάλας, σχετικά με τις εξελίξεις στα «Πετρέλαια Καβάλας».
Αναλυτικά αναφέρει:
«κ. Πρόεδρε,
Τα χαράματα σήμερα το πρωί, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας εισέβαλαν, με εντολές της εταιρίας και της κυβέρνησης, στο εργοστάσιο των Πετρελαίων. Χρησιμοποίησαν, εκτός των άλλων χειροβομβίδες κρότου λάμψης που είχε συνέπειες στον ηλεκτροφωτισμό του εργοστασίου, αλλά κυρίως, με την εγκληματική τους επέμβαση, έβαλαν σε κίνδυνο και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Σκοπός της επέμβασης, που έγινε νύχτα, γιατί νύχτα γίνονται οι βρώμικες δουλειές, αλλά κυρίως για να εμποδίσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση άλλων εργαζόμενων, ήταν να καταστείλουν την κινητοποίηση των εργαζομένων στα πετρέλαια που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, προσωπικές τρομοκρατικές επιστολές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία.
Σας καλούμε να ορίσετε άμεσα έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το Δ.Σ. με απόφασή του να απαιτήσει την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και να εκφράσει την αλληλεγγύη και στήριξή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ.»
 
 
ΚΑΒΑΛΑ
Παρεμποδίζονται βουλευτής και στελέχη του ΚΚΕ να φτάσουν στα «Πετρέλαια Καβάλας»
 
Τρίτη 21/12/2021 - 12:29
«ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Συνεχίζεται η κινητοποίηση των εργαζομένων - Απαιτούν την απόσυρση των ΜΑΤ (ΦΩΤΟ)
 
Τρίτη 21/12/2021 - 12:31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Συγκέντρωση στις 17:30 στην πλ. Καπνεργάτη για τους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας» (ΦΩΤΟ)
 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΒΡΟΥ
Στο πλευρό των εργαζομένων των «Πετρελαίων Καβάλας»
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Ν. Παπαναστάσης: «Σας χτύπησαν κυβέρνηση και εργοδοσία, στηρίζουμε τον αγώνα σας» (VIDEO)
 
Τρίτη 21/12/2021 - 13:21
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ WEB RADIO ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Σωματείου στα «Πετρέλαια Καβάλας» για την επέμβαση των ΜΑΤ (AUDIO)
 
ΚΑΒΑΛΑ
Δηλώσεις στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO)
 
«ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Εργαζόμενοι ακούνε την έκτακτη εκπομπή του web radio του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)
 
Τρίτη 21/12/2021 - 14:42
Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κατήγγειλε την καταστολή κυβέρνησης και εργοδοσίας κατά των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO)
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ν. Παπαναστάσης: Να αρθεί η πολιορκία των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας»
 
Τρίτη 21/12/2021 - 16:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Συνελήφθησαν δέκα εργαζόμενοι - Συνεχίζεται η κινητοποίηση (VIDEO)
 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Με κινητοποίηση εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO)
 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» - Συγκέντρωση έξω από τα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO)
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την επίθεση στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας»
 
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή επίθεση με ΜΑΤ, βία, προσαγωγές και μηνύσεις, σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης "Πετρέλαια Καβάλας", οι οποίοι δίνουν έναν πολύμηνο αγώνα ενάντια στο σχέδιο απολύσεων και εργολαβοποίησης της επιχείρησης.
Υπόλογη είναι όχι μόνο η εργοδοσία, αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία και σήμερα απέδειξε πως οι "εμβληματικές επενδύσεις” προχωρούν ακόμα και με τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε μορφής δίωξη ενάντια στους εργαζόμενους. Να εκφραστεί μαζικά και με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα "Πετρέλαια Καβάλας" που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά!».
Τρίτη 21/12/2021 - 22:49
ΚΑΒΑΛΑ
Κινητοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση στην οποία οδηγούνται οι συλληφθέντες εργαζόμενοι των «Πετρελαίων Καβάλας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)
 
Τρίτη 21/12/2021 - 23:37
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
Κινητοποίηση για την απελευθέρωση των συλληφθέντων από τα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 08:27
ΚΑΒΑΛΑ
Συγκέντρωση σε λίγη ώρα στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες στα «Πετρέλαια Καβάλας»
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 09:19
ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Άμεση απελευθέρωση των 17 κρατουμένων - Να πάψει κάθε δικαστική δίωξη και τρομοκρατία
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 09:38
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑ
Συγκέντρωση αυτή την ώρα για τους συλληφθέντες στα «Πετρέλαια Καβάλας»
Στο πλευρό τους βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 09:48
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑ
Χημικά της αστυνομίας στη συγκέντρωση για τους συλληφθέντες στα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 10:48
«ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
ΠΑΜΕ: Να σταματήσει τώρα η καταστολή ενάντια στους αγωνιζόμενους εργάτες
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 10:57
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
«Αυτονόητη η θέση του ΚΚΕ δίπλα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους» (ΦΩΤΟ)
 
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά - Είμαστε όλοι μια γροθιά» (VIDEO)
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 11:27
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ελεύθεροι δέκα συλληφθέντες - Στον εισαγγελέα οι υπόλοιποι εφτά (VIDEO)
 
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 11:49
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Διαμαρτυρία το μεσημέρι για την καταστολή στα «Πετρέλαια Καβάλας»
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 12:45
ΚΑΒΑΛΑ
Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες στα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 13:21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Διαμαρτυρία αυτή την ώρα για την καταστολή στα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 14:52
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στην καταστολή στα «Πετρέλαια Καβάλας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 16:57
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των «Πετρελαίων Καβάλας»
 
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 21:29
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με τις «πλάτες» της ΕΕ η επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας»
 
Τετάρτη 22/12/2021 - 22:55
ΕΓ ΤΟΥ ΜΑΣ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας
https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/281254/allileggyi-stoys-ergazomenoys-sta-petrelaia-kavalas

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr