«Όχι» της Πολωνίας στα πρόστιμα για το ορυχείο Turów

«Όχι» της Πολωνίας στα πρόστιμα για το ορυχείο TurówΗ Επιτροπή δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εστάλησαν στην Πολωνία δύο κλήσεις για την πληρωμή προστίμων που επιβλήθηκαν στο ορυχείο Turow και ότι δεν έχει λάβει ακόμη χρήματα
Η κυβέρνηση της Πολωνίας απορρίπτει την εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να πληρώσει τα εκκρεμή πρόστιμα για μη συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ να σταματήσει τη δραστηριότητα του ορυχείου εξόρυξης λιγνίτη Turów, το οποίο ήταν το αντικείμενο της σύγκρουσης μεταξύ Πολωνίας και Τσεχίας.
Μέχρι τώρα, η Πολωνία οφείλει στην ΕΕ περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ σε σωρευτικά ημερήσια πρόστιμα. Η Επιτροπή δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εστάλησαν στην Πολωνία δύο κλήσεις για την πληρωμή προστίμων που επιβλήθηκαν στο ορυχείο Turow και ότι δεν έχει λάβει ακόμη χρήματα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Balazs Ujvari, δήλωσε την Πέμπτη (13/1) σε συνέντευξη Τύπου ότι ξεκίνησε η «καθιερωμένη διαδικασία» για αυτό το ζήτημα με την αποστολή αιτήματος για πληρωμή. Ένα πρώτο αίτημα εστάλη στις 10 Νοεμβρίου 2021. Επειδή η πληρωμή δεν έγινε εντός του χρονικού πλαισίου των 45 ημερών, είχε σταλεί μια επιστολή υπενθύμισης με προθεσμία 15 ημερών, η οποία δεν είχε ακόμη λήξει. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πληρώσει τα πρόστιμα, η Κομισιόν είπε ότι θα εξασφαλίσει τα χρήματα από τις κυρώσεις και ότι αυτό θα γίνει αφαιρώντας το ποσό που αναφέρεται στο πρώτο αίτημα, από τις πληρωμές που λαμβάνει η Πολωνία από τα κονδύλια της ΕΕ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr