“Μάχη” δίνουν τα ΕΛΠΕ για να παραμείνουν στα κεντρικά της εταιρείας στο Μαρούσι – Ισχυροί επενδυτές θέλουν να αγοράσουν το κτήριο. energypress.gr


02 02 2022 | 09:38
Μία από τις μεγάλες πωλήσεις που αναμένεται να γίνουν στην ελληνική αγορά real-estate το 2022 μπήκε στην τελική ευθεία, καθώς χθες κατατέθηκαν οι προσφορές για τα τρία κτήρια που βρίσκονται γύρω από “δακτυλίδι” του ΟΤΕ στο Μαρούσι, με επισπεύδουσα των σχετικών πλειστηριασμών την doValue. Μεταξύ αυτών, και το κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ. 
Τα τρία κτήρια του χθεσινού πλειστηριασμού, που διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας Altamira, είναι ένα μέρος από τα πολλά κτήρια ιδιοκτησίας προηγουμένως του κ. Λουκά Έλληνα, επικεφαλής του L.P.Ellinas Group of Companies, τα οποία βγήκαν “στο σφυρί” λόγω αδυναμίας αποπληρωμής δανεισμού από τις τράπεζες. 
Τα ΕΛΠΕ, τα οποία επιθυμούν να παραμείνουν στο κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά του Ομίλου, κατέθεσαν ανταγωνιστική προσφορά στον πλειστηριασμό. 
Όμως, ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός, καθώς αρκετά είναι οι ισχυροί επενδυτές – μεγάλες εταιρείς real estate και funds από το εξωτερικό - που είχαν δείξει ενδιαφέρον και οι πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον κάποιους εξ αυτών να κατέθεσαν προσφορές και για το κτήριο των ΕΛΠΕ.
Το ΔΣ της doValue θα αποφασίσει σήμερα ποιές από τις κλειστές προσφορές που κατατέθηκαν χθες θα περάσουν στη δεύτερη φάση, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη Φεβρουαρίου.
Εξ ου και τα ΕΛΠΕ προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, καθώς οι εξελίξεις, σε περίπτωση που δεν αποκτήσουν το κτήριο ώστε να καταστεί ιδιόκτητο, μπορεί να φέρουν τον Όμιλο σε αναζήτηση νέας έδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει ήδη κάνει σχετική προεργασία. 
Υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο τα ΕΛΠΕ να καταλήξουν σε συμφωνία με το νέο ιδιοκτήτη ώστε να μισθώσουν εκ νέου το κτήριο και να παραμείνουν σε αυτό, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα, μέχρις ότου αποφασιστεί αν θα κινηθούν για την αγορά άλλου κτηρίου γραφείων. Αυτό το ενδεχόμενο, βέβαια, εξαρτάται και από το ύψος του μισθώματος το οποίο θα ζητήσει ο νέος ιδιοκτήτης, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να είναι αρκετά υψηλό.
Σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό για το κτήριο όπου στεγάζονται τα ΕΛΠΕ είχε οριστεί στα 45,6 εκατ. ευρώ. 
Προτού περάσει στην ιδιοκτησία του κ. Λ. Έλληνα, το κτήριο ανήκε στην Ektasis Development του κ. Π. Ευθυμίου, από την οποία και αγοράστηκε έναντι περίπου 55 εκατ. ευρώ. 
Το κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία διοίκησης των ΕΛΠΕ βρίσκεται επί των οδών Χειμάρας και Γραβιάς και είναι συνολικού εμβαδού 30.000 τ.μ. (τρεις όροφοι, υπόγεια, χώροι στάθμευσης, αποθηκευτικοί χώροι).

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr