Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας για COSCO, ΛΑΡΚΟ και Πετρέλαια Καβάλας

09 02 2022 | 13:22
Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ) αναφέρει τα εξής: 
Την Δευτέρα 7/2/2022 οι εργαζόμενοι της COSCO πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ, Ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ένταξη στα ΒΑΕ και μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού.
Η απεργία των Λιμενεργατών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την καταστολή της με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, και τις μεθοδεύσεις της εταιρείας COSCO να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται σε συνεχή αγώνα προκειμένου να κερδίσουν τον πόλεμο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση, για να μην μείνουν άνεργοι και να αποτραπεί το κλείσιμο και το ξεπούλημα του εργοστασίου σε ιδιώτες.
Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και κατεβαίνουν μαζικά στις 10:30 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.
Οι εργαζόμενοι μέλη μας στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ συνεχίζουν αδιάκοπα τον αγώνα τους ενάντια στις πρακτικές και τους εκβιασμούς της ENERGEAN OIL and GAS SA, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και Ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας καταδικάζει τις πρακτικές της Κυβέρνησης η οποία χρησιμοποιεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή των απεργιών στην προσπάθειά της να φιμώσει την φωνή των εργατών.
Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων μελών μας στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.
Ο αγώνας των εργατών της COSCO της ΛΑΡΚΟ και των ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ είναι κοινός, μας δίνει δύναμη και δείχνει το δρόμο που χρειάζεται να βαδίσουμε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι για να αφήσουμε τον νόμο Χατζηδάκη μόνο στα χαρτιά.
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr