ΠΟΕ: Παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις στα πετρέλαια Καβάλας energypress.gr

16 02 2022 | 11:34
Στην εξής ανακοίνωση σχετικά με τα πετρέλαια Καβάλας προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ):
Η ENERGEAN OIL & GAS SA πιστή στην κυβερνητική πολιτική για «επενδύσεις με καλούς μισθούς και άριστο εργασιακό περιβάλλον», προχώρησε εχθές το μεσημέρι σε ακόμη 34 παράνομες και εκδικητικές απολύσεις έμπειρου εργατικού δυναμικού.
Μέχρι σήμερα, για να εφαρμόσει το «όραμα της για έναν νέο και σύγχρονο Πρίνο με άριστο εργασιακό περιβάλλον και ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας», απέλυσε συνολικά 62 έμπειρους εργαζομένους.
Αφού χρηματοδοτήθηκε με 100 εκατομμύρια ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προφανώς μέρος των χρημάτων αυτών τα επενδύει στην παραπληροφόρηση και την στοχοποίηση των εργαζομένων και του Σωματείου, επιδιώκοντας στην πράξη να εφαρμόσει το νέο μοντέλο ανάπτυξης της κυβέρνησης που βασίζεται στην εργολαβοποίηση των εργαζομένων με χαμηλούς μισθούς, ανασφαλείς και επισφαλείς συνθήκες εργασίας και κατάργηση των Σωματείων .
Εξάλλου ο Νόμος Χατζηδάκη έχει διασφαλίσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για όλα τα παραπάνω και όπου δεν συμμορφώνονται οι εργαζόμενοι με τις προσταγές του «αφεντικού» τότε «πίπτει η ράβδος» των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ !!!
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το Ελληνικό Δημόσιο χάνει έσοδα με την απόφαση της Εταιρείας να σταματήσει την παραγωγική διαδικασία του Πρίνου . ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Με την σιωπή τους η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, αποδεικνύουν ότι δεν ενδιαφέρονται για την διασφάλιση ασφαλών συνθηκών λειτουργίας, ούτε για την μόλυνση του περιβάλλοντος που τυχόν δημιουργείται από το σβήσιμο των πυρσών στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Πρίνου .
Η Κυβέρνηση και η ENERGEAN OIL & GAS SA δεν υπολόγισαν όμως έναν παράγοντα , την ισχυρή θέληση των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας για ασφαλείς συνθήκες εργασίας. 
Δεν υπολόγισαν ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι με το σωματείο τους , θα υπερασπιστούν την υπογραφή αξιοπρεπών αποδοχών και σχέσεων εργασίας αορίστου χρόνου, απέναντι στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που επιδιώκει η Εταιρεία με τις πλάτες της Κυβέρνησης .
Οι εργαζόμενοι στο κλάδο της Ενέργειας , συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους μας, εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας, βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξαν. Έναν δρόμο ευθύ, καθαρό, γεμάτο ιδανικά με αγώνες και θυσίες . Αυτόν τον αγώνα θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους .
ΠΗΓΗ energypress.gr
 


Σχετιζόμενα Αρχεία


  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr