O Mαθιός Ρήγας της Energean με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου στο EGYPS 2022 energypress.gr

16 02 2022 | 13:23
Όπως προκύπτει από τα social media της Energean, η εταιρεία είναι και πάλι παρούσα στο μεγαλύτερο ενεργειακό συνέδριο της Μεσογείου, το EGYPS 2022, με το δικό της περίπτερο, με φόντο τόσο τη σημαντική παραγωγή φυσικού αερίου που έχει στα κοιτάσματα του Abu Qir στην θάλασσα της Αλεξάνδρειας, όσο και την ανάπτυξη δύο νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, των ΝΕΑ/ΝΙ που θα συνδεθούν με τις εξέδρες του Abu Qir και θα ξεκινήσουν παραγωγή στο β΄ εξάμηνο του έτους.
Στην φωτό, ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, εικονίζεται μαζί με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι, τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλα (στα αριστερά του κ.Ρήγα, όπως βλέπουμε την φωτό) καθώς και με άλλους Υπουργούς Ενέργειας χωρών της περιοχής, όπου διακρίνουμε μεταξύ άλλων την Υπουργό Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας Νατάσα Πηλείδου.Στις VIP παρουσίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του αιγυπτιακού ενεργειακού τομέα και, βεβαίως, κορυφαίοι εκπρόσωποι των Operators της περιοχής, προστέθηκε και ο Έλληνας Υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. 
Σημειώνεται ότι ο Μαθιός Ρήγας μίλησε στο πλαίσιο του συνεδρίου για τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό χώρο στην Ανατολική Μεσόγειο και, υπό το πρίσμα της συνεργασίας που έχει συνάψει με την αιγυπτιακή EGAS για την εισαγωγή στην Αίγυπτο έως 2 δισεκ. κ.μ. από τα κοιτάσματα της εταιρείας στο Ισραήλ. Προφανώς η συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία.
Εκτός του κ. Ρήγα, συμμετείχαν σε πάνελ ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου Βασίλης Τσέτογλου, η Επικεφαλής Χρηματοδοτήσεων Maria Martin και ο Country Manager της εταιρείας στην Αίγυπτο Nicholas Katcharov. 
 ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr