Έκτακτο συμβούλιο υπουργών ενέργειας τη Δευτέρα για την ενεργειακή κρίση μετά την επιστολή Σκρέκα – Nikolov – Popescu energypress.gr

25 02 2022 | 16:22
Τη σύγκληση του συμβουλίου υπουργών ενέργειας για τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι, αποφάσισε η Γαλλική προεδρία της Ε.Ε. με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ενεργειακή αγορά.
Με τον τρόπο αυτό, η γαλλική προεδρία απεδέχθη το αίτημα που συνυπέβαλαν χθες Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία μέσω των αρμόδιων υπουργών ενέργειας Κ. Σκρέκα, A. Nikolov και D. Popescu για έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου υπουργών ενέργειας προκειμένου να συζητηθεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων ανατιμήσεων στο κόστος ενέργειας μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία.
Οι τρεις υπουργοί υπογράμμισαν σχετικά ότι η παρούσα κρίση απαιτεί συντονισμένη δράση σε κεντρικό επίπεδο για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και των οικονομιών των κρατών μελών.
Η επιστολή είχε σταλεί χθες στην υπουργό ενέργειας της Γαλλίας και προεδρεύουσα του συμβουλίου υπουργών ενέργειας Barbara Pompili και κοινοποιήθηκε στην Επίτροπο Ενέργειας Kadri Simson.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr