ΙGB: Ακυρώθηκε η αυριανή επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού στο εργοτάξιο της AVAX στην Κομοτηνή – Αναζητείται νέα ημερομηνία για συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη energypress.gr

 

17 03 2022 | 19:53
Έκτακτες υποχρεώσεις στο πρόγραμμα του Βούλγαρου πρωθυπουργού Κίριλ Πέκτοφ προκάλεσαν την αιφνιδιαστική ακύρωση της προγραμματισμένης για αύριο 18 Μαρτίου επίσκεψης του στο εργοτάξιο του αγωγού IGB στην Κομοτηνή.
Αυτό αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, με την Αθήνα και τη Σόφια να αναζητούν νέα ημερομηνία για τη συνάντηση του κ. Πέτκοφ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σημειώνεται ότι τον κ. Μητσοτάκη θα εκπροσωπούσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Κώστας Σκρέκας εξαιτίας της νόσησης του πρωθυπουργού με κορωνοϊό. Ο κ. Σκρέκας μάλιστα είχε μεταβεί από σήμερα στην ακριτική περιοχή, όπου με τη διοίκηση της AVAX προετοίμαζαν την επίσκεψη του κ. Πέτκοφ.
Η συνάντηση των δύο πλευρών αποσκοπούσε στην ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας ως διαδρόμου εναλλακτικής ενεργειακής πηγής για τη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο. Ο αγωγός IGB, να σημειωθεί, βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της κατασκευής του, με εκτιμώμενο χρονικό ορίζοντα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιτελεία των πρωθυπουργών των δύο χωρών αναζητούν νέα ημερομηνία για τη συνάντηση τους. 
πηγη energypress.gr

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr