Πώς το ρωσικό πετρέλαιο θα συνεχίσει να φτάνει στην Ευρώπη energypress.gr

16 05 2022 | 08:31
Η Κυριακή είναι η ημέρα που τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι απαγορεύουν τις συναλλαγές με ρωσικές κρατικές εταιρείες ενέργειας.
Αυτό λογικά θα πυροδοτήσει περαιτέρω μείωση του όγκου του ρωσικού αργού και των ρωσικών διυλισμένων προϊόντων που θα αγοράζονται και θα διακινούνται από ευρωπαϊκές εταιρείες, ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσει τις ροές.
Ακόμη και όταν (ή μάλλον εάν) η ΕΕ επιβάλει τελικά κυρώσεις στην αγορά πετρελαίου της Ρωσίας, δεν θα μπορέσει να σταματήσει το "ρωσικό" αργό από το να εγκαταλείπει τα ρωσικά λιμάνια, ούτε τα προϊόντα τα οποία παράγονται από αυτό από το να τροφοδοτούν τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και φορτηγά.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό.
Πλοία
Η Ρωσία θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε τα φορτία να συνεχίσουν να κινούνται. Το αργό θα συνεχίσει να ρέει προς την Κίνα και την Ινδία και σε αυξανόμενους όγκους. Οι θαλάσσιες αποστολές θα εξαρτώνται όλο και περισσότερο από ρωσικά πλοία.
Η ρωσική κρατική Sovcomflot εκμεταλλεύεται ένα στόλο με περισσότερα από 100 πετρελαιοφόρα, που κυμαίνονται σε μέγεθος από τα λεγόμενα πλοία Μεσαίου Βεληνεκούς, ικανά να μεταφέρουν έως 40.000 τόνους διυλισμένων προϊόντων στις περιφερειακές αγορές, μέχρι τους μεγαλύτερους μεταφορείς αργού που μπορούν να μεταφέρουν οκτώ φορές την ίδια ποσότητα σε τεράστιες αποστάσεις
ΠΗΓΗ enegypress.gr.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr