ΔΕΠΑ Υποδομών: Η Italgas θα ολοκληρώσει την εξαγορά της τον Ιούλιο - Αναβάθμιση του δικτύου για χρήση εναλλακτικών αερίων energypress.gr

16 06 2022 | 07:39
Η Italgas αναμένεται να ολοκληρώσει την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών τον Ιούλιο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας Πάολο Γκάλο χθες Τετάρτη, όπως μετέδωσε το Reuters.
Ειδικότερα, ο Όμιλος που διαχειρίζεται περίπου 74.000 χιλιόμετρα αγωγών φυσικού αερίου, ενημέρωσε ότι θα επενδύσει 8,6 δισ. ευρώ έως το 2028 για να ολοκληρώσει την αναβάθμιση του ιταλικού δικτύου του και να εκσυγχρονίσει το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Στο προηγούμενο business plan, η Italgas δέσμευε 7,9 δισ. ευρώ για κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Το νέο σχέδιο για το 2028 προβλέπει επενδύσεις 4,5 δισ. ευρώ για την Ιταλία και 1,8 δισ. για την Ελλάδα έως το 2028.
Η Italgas, που ήρθε σε συμφωνία πέρυσι για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών έναντι 733 εκατ. ευρώ, δήλωσε ότι θα ενοποιηθεί με την ελληνική επιχείρηση στους τελευταίους τέσσερις, πέντε μήνες του τρέχοντος έτους.
"Το μεγαλύτερο μερίδιο των επενδύσεων προορίζεται για επέκταση, ψηφιακό μετασχηματισμό και αναπροσαρμογή του δικτύου διανομής προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ευρεία χρήση νέων αερίων, όπως το βιομεθάνιο, το πράσινο υδρογόνο και το συνθετικό μεθάνιο", ανέφερε ο CEO της Italgas Πάολο Γκάλο.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr