Ρωσία: Φωτιά Ξέσπασε στο Μεγαλύτερο Κοίτασμα Φ. Αερίου στον Κόσμο energia.gr



energia.gr
Πεμ, 16 Ιουνίου 2022 - 18:55
Φωτιά ξέσπασε στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ύστερα από έκρηξη σε σωλήνα. Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την ευρύτερη περιοχή του κοιτάσματος Urengoyskoye στη Σιβηρία
 
Ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom ενημέρωσε πως η φωτιά ξέσπασε περί τις 02:30 και παρότι επεσήμανε πως κατασβέστηκε λίγη ώρα αργότερα, εκφράζονται φόβοι για καθυστερήσεις στην προμήθεια αερίου και περαιτέρω άνοδο των τιμών στην Ευρώπη. «Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:30 π.μ. στις 16 Ιουνίου» δήλωσε εκπρόσωπος. «Δεν υπήρξαν θύματα. Στις 4:00 π.μ. η φωτιά κατασβέστηκε».
Το Urengoyskoye είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στον κόσμο και προμηθεύει, κυρίως, την Ευρώπη. Την τελευταία φορά που είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή, στα τέλη Αυγούστου, είχε παρατηρηθεί μείωση της παραγωγής και αύξηση των τιμών. 
Η Gazprom σημείωσε πως είναι υπό εξέταση η ακριβής έκταση των ζημιών, αλλά διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις προμήθειες. 
Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί ανάλογα περιστατικά και σε άλλα εργοστάσια ενέργειας και υπάρχουν υποψίες πως πρόκειται για επιθέσεις με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από καμία πλευρά.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr