Μέρισμα 2,5 εκατ. ευρώ από την Jugopetrol βάζει στα ταμεία του ο Όμιλος ΕΛΠΕ energypress.gr

09 07 2022 | 07:31
Τη διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 4.514.351,87 ευρώ στους μετόχους της Jugopetrol AD αποφάσισε η ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, με την καταβολή των ποσών να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, μέσω της Erste Bank του Μαυροβουνίου.
Το καθαρό μέρισμα για τους μετόχους της θυγατρικής των ΕΛΠΕ ανέρχεται σε 0,8245 ευρώ ανά μετοχή (0,97 μικτά).
Δεδομένου ότι η συμμετοχή των ΕΛΠΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο 54,35%, σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, το ποσό που θα μπει στα ταμεία του Ομίλου ανέρχεται σε 2.453.550 ευρώ (μικτά).
Η Jugopetrol A.D. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στο Μαυροβούνιο. Δραστηριοποιείται στη λιανική εμπορία, διανομή και αποθήκευση πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, καθώς και στην έρευνα και παραγωγή υφρογονανθράκων σε δύο παραχωρήσεις στην Αδριατική. Διαθέτει δίκτυο 42 πρατηρίων με το σήμα ΕΚΟ και λειτουργεί στο Bar τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων στο Μαυροβούνιο, συνολικής χωρητικότητας 128.000 κ.μ. Επίσης, διαθέτει εγκαταστάσεις τροφοδοσίας σε τρία λιμάνια και στα αεροδρόμια της Podgorica και του Tivat, καθώς και το μεγαλύτερο ιδιόκτητο στόλο βυτιοφόρων και φορτηγών οχημάτων στη χώρα.
Η εταιρεία, η οποία είναι εισηγένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Μαυροβουνίου, ιδρύθηκε το 1947 και τον Οκτώβριο του 2002, ο Όμιλος ΕΛΠΕ, μέσω της θυγατρικής του Hellenic Petroleum International Gmbh απέκτησε το 54,53% της εταιρείας.
Πρόεδρος της Jugopetrol AD είναι ο κ. Παναγιώτης Λουκάς και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας (εκτός σύνθεσης ΔΣ) είναι ο κ. Βασίλης Παναγόπουλος.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr