Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ με τα διϋλιστήρια για τα αποθέματα ντίζελ των μονάδων που θα αλλάξουν καύσιμο energypress.gr

04 08 2022 | 07:54
Η διαθεσιμότητα πετρελαίου ντίζελ στους ηλεκτροπαραγωγούς, ως εναλλακτικού καυσίμου σε περίπτωση διακοπής της ροής του ρωσικού αερίου, θα αποτελέσει το βασικό θέμα έκτακτης σύσκεψης που συγκαλεί σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενημερωτική συνάντηση υπό την Γενική Γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου και επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης, θα συμμετέχουν στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil, ηλεκτροπαραγωγοί αλλά και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προκειμένου να διαπιστωθεί η επάρκεια του εναλλακτικού καυσίμου που συνιστά ένα σημαντικό κρίκο της αλυσίδας εναλλακτικών μέτρων λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.
Όλα αυτά ενώ το σχέδιο έκτακτης δράσης της ΡΑΕ προβλέπει τη λειτουργία πέντε μονάδων αερίου με ντίζελ, οι οποίες θα πρέπει παράλληλα να διαθέτουν επαρκή αποθέματα του καυσίμου προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι ανάγκες αποθεμάτων ενισχύθηκαν από τις 5 στις 20 ημέρες ή μέχρι την μέγιστη αποθηκευτική ικανότητα των εγκαταστάσεών τους. Η προθεσμία για να φτάσουν το επίπεδο αυτό είναι η 1η Νοεμβρίου.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr