Την είσοδό τους στην αγορά της Ιταλίας μελετούν τα ΕΛΠΕ - "Διαβατήριο" οι υφιστάμενες σημαντικές συνεργασίες με Ιταλικές εταιρείες energypress.gr

07 09 2022 | 07:30
Με όχημα την πολύχρονη και καλή γνώση της αγοράς καθώς και τις συνεργασίες και συναλλαγές που έχει συνάψει κατά καιρούς, ο Όμιλος ΕΛΠΕ εξετάζει την είσοδό του στην αγορά της Ιταλίας, χωρίς ακόμη αυτό να έχει κατασταλάξει σε κάτι παραπάνω από πρόθεση, στα πλαίσια της συνολικότερης «εξωστρέφειας», που διακρίνει την επικαιροποιημένη στρατηγική του Ομίλου.
Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, κατά την πρόσφατη τελετή για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΔΕΠΑ Υποδομών από την Italgas, ο Όμιλος μετράει ήδη σημαντικές συναλλαγές (με Italgas) και συνεργασίες (Edison) με ιταλικές εταιρείες γεγονός που του δίνει ένα σχετικό «προβάδισμα» σε κινήσεις εντός της Ιταλικής αγοράς. «Όχι πολύ μελλοντικά θα επιδιώξουμε να μπούμε και στην ιταλική αγορά, αξιοποιώντας αυτές τις καλές σχέσεις και το καλό momentum», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO των Ελληνικών Πετρελαίων.
Ενδεικτικό της βαρύτητας που κατέχει η «εξωστρέφεια» στη στρατηγική Vision 2025 είναι η αναφορά του κ. Σιάμισιη κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων Β Τριμήνου του 2022.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, το υψηλόβαθμο στέλεχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο και η αυξημένη εξωστρέφεια αποδίδουν, καθώς, εκτός από την κερδοφορία που έφεραν οι επενδύσεις, η συνεισφορά από εξαγωγές, θυγατρικές του εξωτερικού και πωλήσεις σε αεροπορία, ξεπέρασαν για πρώτη φορά, κατά πολύ, τη συνεισφορά της εσωτερικής αγοράς».  
Παρά το γεγονός ότι η όποια «επιχειρηματική» κίνηση προσδιορίζεται για το άμεσο μέλλον, δεν έγινε καμία αναφορά σχετικά με τον κλάδο που ελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ στη γειτονική αγορά.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr