Πάει για το 2023 η νέα μεθοδολογία καθορισμού του απαιτούμενου εσόδου και των τιμολογίων του ΔΕΣΦΑ enegypress.gr

28 09 2022 | 08:53
Για τις αρχές του 2023 φαίνεται να μετατίθεται η κατάθεση της πρότασης της ΡΑΕ για τη νέα  μεθοδολογία καθορισμού του απαιτούμενου εσόδου και των τιμολογίων του ΔΕΣΦΑ, καθώς η Αρχή αποφάσισε τη χρονική επέκταση της σύμβασης με την ECA Economics Athens, η οποία έχει αναλάβει την παροχή σχετικών υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου στη ΡΑΕ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, αντί του τέλους Σεπτεμβρίου, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση.
Η τρίμηνη παράταση δόθηκε καθώς παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση για τον Κανονισμό Τιμολόγησης του ΔΕΣΦΑ, γεγονός που μεταθέτει το χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων ενεργειών από την πλευρά του συμβούλου.
Όπως έχει γράψει το energypress, η ΡΑΕ θεωρεί απαραίτητη την επικαιροποίηση της μεθοδολογίας καθορισμού του απαιτούμενου εσόδου και των τιμολογίων των βασικών δραστηριοτήτων του ΔΕΣΦΑ, τόσο στο πλαίσιο της εναρμόνισης των μεθοδολογιών εσόδου μεταξύ των Διαχειριστών, όσο και λόγω της επικείμενης νέας ρυθμιστικής περιόδου 2023-2026.
Προς τούτο, θα ληφθούν υπόψη οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία υπολογισμού των επιμέρους παραμέτρων του εσόδου, τους μηχανισμούς κινητροδότησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών του Διαχειριστή και τη μεθοδολογία υπολογισμού των τιμολογίων ΕΣΦΑ σύμφωνα με τον Κανονισμό 2017/460.
Ουσιαστικό μέρος της όλης διαδικασίας αποτελεί η επικαιροποίηση του «Κανονισμού Τιμολόγησης Βασικών Δραστηριοτήτων του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 88 του ν. 4001/2011- Πέμπτη Αναθεώρηση», με τη ΡΑΕ να απευθύνεται στην  ECA Economics Athens για την παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου για το σκοπό αυτό.
ΠΗΓΗ energypress.gr
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr