Τέσσερα γαλλικά διυλιστήρια της TotalEnergies διέκοψαν τη λειτουργία τους την τέταρτη ημέρα απεργιών στη χώρα energypress.gr

30 09 2022 | 14:07
Διακόπηκαν για τέταρτη ημέρα η διύλιση και η παράδοση πετρελαιοειδών της TotalEnergies, με τέσσερα από τα γαλλικά εργοστάσιά της να πλήττονται από τη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι παραδόσεις στο διυλιστήριο Gonfreville στη Νορμανδία, δυναμικότητας 240.000 βαρελιών την ημέρα (bpd), έχουν σταματήσει και βρίσκεται σε διαδικασία διακοπής λειτουργίας, δήλωσε ο αντιπρόσωπος του συνδικάτου CGT Thierry Defresne.
Η TotalEnergies και το συνδικάτο CGT αναφέρουν επίσης, ότι απεργίες βρίσκονται σε εξέλιξη στα διυλιστήρια La Mede, Feyzin και Flanders.
Τα λουκέτα θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον εφοδιασμό διυλισμένων προϊόντων στη Γαλλία, με περισσότερο από το 60% της δυναμικότητας διύλισης - ή 740.000 bpd - να είναι πλέον εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.
"Ο στόχος της απεργίας δεν είναι η διακοπή, αλλά η επίτευξη διαπραγμάτευσης για μισθολογικά μέτρα που αντισταθμίζουν τον πληθωρισμό", δήλωσε ο Defresne στο Reuters.
“Είναι πιθανό οι απεργίες να συνεχιστούν και μετά την Παρασκευή”, πρόσθεσε.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Τρίτη και αρχικά είχε προγραμματιστεί να διαρκέσουν 72 ώρες.
ΠΗΓΗ energypress.gr

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr