Τη μείωση της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκ. βαρέλια ημερησίως εξετάζει ο ΟΠΕΚ+ energypress.gr

02 10 2022 | 11:54
Το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως θα εξετάσει ο ΟΠΕΚ+, κατά τη συνεδρίασή του στη Βιέννη την Τετάρτη, σύμφωνα με εκπροσώπους, που επικαλείται το Bloomberg.
Μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση θα αντανακλούσε την κλίμακα της ανησυχίας ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται γρήγορα λόγω της ταχείας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Το ισχυρότερο δολάριο έχει επίσης επιβαρύνει τις τιμές. Η τελική απόφαση σχετικά με το μέγεθος των περικοπών δεν θα ληφθεί πριν από τη συνάντηση των υπουργών, δήλωσαν οι εκπρόσωποι.
Το μπρεντ εκτινάχθηκε πάνω από τα 125 δολάρια το βαρέλι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Έκτοτε έχει πέσει στα 85 δολάρια, μετριάζοντας το θεαματικό απρόσμενο κέρδος που απολάμβαναν η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα μέλη του συνασπισμού.
Η συμμαχία των 23 χωρών έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Τετάρτη στην έδρα της στη Βιέννη, ανέφερε η γραμματεία του ΟΠΕΚ σε ανακοίνωσή της το Σάββατο. Η ομάδα συνεδρίαζε σε μηνιαία βάση διαδικτυακά και δεν αναμενόταν να οργανώσει μια δια ζώσης συνάντηση μέχρι τουλάχιστον το τέλος του τρέχοντος έτους.
Τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase & Co. δήλωσαν ότι ο ΟΠΕΚ+ μπορεί να χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή κατά τουλάχιστον 500.000 βαρέλια ημερησίως για να σταθεροποιήσει τις τιμές. Η Helima Croft, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην RBC Capital Markets LLC, δήλωσε ότι η ομάδα μπορεί να επιλέξει μια μείωση δύο φορές μεγαλύτερη. "Υποψιάζομαι ότι μπορεί να μην θέλουν να πάνε προσωπικά για μια μικρή κίνηση", δήλωσε η Croft.
ΠΗΓΗ emnergypress.gr

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr