Italgas: Αξιοποιούμε και μεταφέρουμε στην Ελλάδα το «know-how» που διαθέτουμε για την ανάπτυξη της ΔΕΠΑ Υποδομών – Στόχος μας οι υποδομές-αιχμής energypress.gr

28 10 2022 | 08:00
Τους βασικούς άξονες δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά διανομής φυσικού αερίου σε συνέχεια της εξαγοράς της ΔΕΠΑ Υποδομών θέτει η Italgas στα οικονομικά αποτελέσματα εννεάμηνου που δημοσίευσε εχθές.
Όπως αναφέρεται, η Italgas θα αξιοποιήσει την εμπειρία της και την τεχνογνωσία που διαθέτει στην ελληνική αγορά προκειμένου να κατασκευάσει υψηλού επιπέδου υποδομές και μέσω αυτής της διαδικασίας να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων για την απόσυρση του λιγνίτη όπως έχει τεθεί ως στόχος από την κυβέρνηση, σε συμμόρφωση με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Italgas, Paolo Gallo ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «τους τελευταίους μήνες έχουμε εργαστεί ακούραστα για την ενεργειακή απόδοση, συγκεντρώνοντας όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου σε μια νέα επωνυμία, την Geoside, με στόχο να γίνει αυτή η εταιρεία ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου και στις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΔΕΠΑ Υποδομών, ξεκινήσαμε μια σειρά δράσεις για την μεταφορά τεχνογνωσίας και για την αφομοίωση δραστηριοτήτων ώστε να καταστήσουμε διαθέσιμη την εμπειρία που διαθέτουμε, έχοντας ως κοινό στόχο την δημιουργία υποδομών αιχμής που θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων ενεργειακής μετάβασης της χώρας όπως έχουν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση».
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠΑ Υποδομών, υπό το νέο πια καθεστώς όντας μέρος του Ιταλικού Ομίλου, αρχές Οκτωβρίου, υπέγραψε ένα νέο Πρόγραμμα ομολογιακού δανείου με τη Eurobank Α.Ε. συνολικού ονομαστικού ποσού έως 580 εκατομμυρίων ευρώ, διαιρούμενο σε 3 δόσεις με λήξη σε έως 5, 7 και 12 έτη, αντίστοιχα. Το ομολογιακό δάνειο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων που προβλέπονται στο σχέδιο ανάπτυξης υποδομών της ΔΕΠΑ Υποδομών και των θυγατρικών της στην Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα εννεάμηνου της Italgas
Ως προς τα βασικά οικονομικά μεγέθη εννεάμηνου του ομίλου, η αποτίμηση εννεάμηνου κρίνεται με θετικό πρόσημο με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν την βελτίωση των οικονομικών δεικτών και την ανάπτυξη των λειτουργικών δραστηριοτήτων με την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας, όπως έχουν τεθεί στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Ομίλου για την περίοδο 2022-2028.
Κατά την εξεταζόμενη περίοδο, ο Όμιλος πραγματοποίησε επενδύσεις συνολικού ύψους 546.7 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν κυρίως στον ψηφιακό μετασχηματισμό, το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Σαρδηνία και την αναβάθμιση των δικτύων ώστε να είναι συμβατά να υποδεχθούν και να διανέμουν ανανεώσιμα αέρια (άμεσα βιομεθάνιο και μεσοπρόθεσμα, υδρογόνο και συνθετικό μεθάνιο).
Τα EBIDTA για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 ανήλθαν σε 785.4 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4.9% σε σύγκριση με αντίστοιχο διάστημα πέρυσι) και η προσαρμοσμένη κερδοφορία έκλεισε στα 288.6 εκατομμύρια ευρώ, υψηλότερη κατά 5.5% σε ετήσια βάση.
ΠΗΓΗ energypress.gr 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr