ΔΕΠΑ, Mytilineos και η ουγγρική ΜΕΤ επικράτησαν στην πρώτη δημοπρασία του ΔΕΣΦΑ για LNG με 18 slots το 2023 energypress.gr

01 11 2022 | 09:11
H ΔΕΠΑ Εμπορίας, η Mytilineos και η ουγγρική ΜΕΤ ήταν οι 3 εταιρείες που εξασφάλισαν 18 χρονοθυρίδες (slots) στη χθεσινή δημοπρασία του ΔΕΣΦΑ για εκφόρτωση LNG στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας.
Πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία για τον ετήσιο προγραμματισμό του διαχειριστή για την επόμενη χρονιά κατά την οποία υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως από εγχώριους ομίλους, καθώς και από ξένους προμηθευτές φυσικού αερίου. Η δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χθες αφορούσε, όπως αναφέρθηκε, 18 slots και συνολική ποσότητα 14 TWh υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η ΔΕΠΑ Εμπορίας επικράτησε για 8 slots (4 TWh), η Mytilineos για 5 slots (5 TWh) και η ΜΕΤ για άλλα 5 slots.
Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα δημοπρασία για 8 slots και συνολική ποσότητα 5 TWh. Στις 14 Νοεμβρίου θα γίνει η δημοπρασία για τον ετήσιο προγραμματισμό επόμενων ετών, μέχρι το 2027, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr