Σεισμικές έρευνες σε νοτιότερο σημείο της περιοχής της Κρήτης με νέα NAVTEX - Ενδιαφέρον και από τη Chevron energypress.gr

25 11 2022 | 10:33
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί νέα NAVTEX με την οποία θα παρατείνονται και θα επεκτείνονται νοτιότερα τα όρια που είχαν τεθεί προηγουμένως και αφορούν τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποιεί η ExxonMobil.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το αίτημα για επέκταση των ερευνών υποβλήθηκε από την ExxonMobil στην ΕΔΕΥΕΠ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων) και είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της αμερικανικής εταιρείας.
«Κάνουμε ό,τι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγάλουμε να παράξει ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας και σε ότι αφορά το ενεργειακό αποτύπωμα όσο και για την οικονομία μας γενικότερα» δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου .
Ο ίδιος προσέθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες. «Είναι ενέργειες που γίνονται στα πλαίσια του αρχικού σχεδίου, το οποίο είναι άρτια μελετημένο. Προχωράμε με βάση το χρονοδιάγραμμα, πάντοτε σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο», σημείωσε. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ", για τη Chevron, τον έταιρο αμερικανικό "γίγαντα" του πετρελαίου, γεγονός που αναβαθμίζει την όλη προσπάθεια. Η εταιρεία φέρεται να έχει υπογράψει συμφωνία εχεμύθειας με την HELLENiQ ENERGY για την είσοδό της μέσω εξαγοράς μεριδίου στις υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr