Σενάριο για βάση logistics για εξοπλισμό γεωτρήσεων στην Κύπρο εξετάζει η Total energypress.gr

Σενάριο για βάση logistics για εξοπλισμό γεωτρήσεων στην Κύπρο εξετάζει η Total
Την πιθανότητα να δημιουργήσει εφεδρική βάση logistics για εξοπλισμό γεωτρήσεων στην Κύπρο φέρεται να εξετάζει η Total, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress από το Λίβανο. 
Πηγές από τη Βηρυτό που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τους σχεδιασμούς της Total Energies για την γεώτρηση στο κοίτασμα Qana (τεμάχιο 9 του Λιβάνου), αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σενάριο εξετάζεται συμπληρωματικά με το βασικό, που προβλέπει την κατασκευή βάσης logistics στο λιμάνι της Βηρυτού.
 
Όπως γνωστοποιήθηκε πρόσφατα από το γαλλικό κολοσσό στις αρχές του Λιβάνου, η γεώτρηση στο κοίτασμα Qana θα ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τον φετινό Νοέμβριο.
Η κατασκευή της βάσης στο λιμάνι της Βηρυττού, σε έκταση 8.000 τ.μ. αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι και το κόστος της εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 13 εκατ. δολάρια, με την Total να εξετάζει, επίσης, το ενδεχόμενο να μισθώσει επιπλέον εκτάσεις για την αποθήκευση μέρους του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί για τη γεώτρηση.
Με τις σχετικές διαβουλεύσεις με τις αρχές του Λιβάνου να είναι σε εξέλιξη, πληροφορίες θέλουν την Total να εξετάζει και την περίπτωση κατασκευής μιας εφεδρικής βάσης, η οποία θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης.
Εδώ είναι που έχει πέσει στο τραπέζι η περίπτωση της Κύπρου, καθώς αφενός γειτνιάζει σχετικά με την περιοχή της γεώτρησης στο κοίτασμα Qana, αλλά και αφετέρου η Total διατηρεί συμφέρονται και παρουσία στην κυπριακή ΑΟΖ, που της επιτρέπουν να κινείται στα σχετικά ζητήματα με πιο μακπρόπνοο βλέμμα. 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr