Italgas: Στα 29,7 εκατ. τα EBITDA της ΔΕΠΑ Υποδομών το 1ο τρίμηνο – Ενοποίηση των 3 ΕΔΑ έως τέλος του έτους energupress.gr


Italgas: Στα 29,7 εκατ. τα EBITDA της ΔΕΠΑ Υποδομών το 1ο τρίμηνο – Ενοποίηση των 3 ΕΔΑ έως τέλος του έτους 
A+ A-
 
Στα 29,7 εκατ. ευρώ ανήλθε η λειτουργική κερδοφορία της ΔΕΠΑ Υποδομών το 1ο τρίμηνο 2023, όπως αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα της ιταλικής Italgas για το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2023. Υπενθυμίζεται ότι ο ισολογισμός της μητρικής των 3 ΕΔΑ έχει ενοποιηθεί με τα οικονομικά αποτελέσματα της ιταλικής εταιρείας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς. 
Στο 1ο τρίμηνο τα EBITDA της Italgas ήταν 297,2 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η συμμετοχή της ΔΕΠΑ Υποδομών άγγιξε το 10% περίπου. Σε παρόμοιο ποσοστό (9%) κινήθηκε η συνεισφορά των 3 ΕΔΑ στον κύκλο εργασιών του ιταλικού κολοσσού. 
 
Πιο συγκεκριμένα, ο τζίρος της Italgas διαμορφώθηκε σε 480 εκατ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2023, αυξημένος κατά 35,6% σε ετήσια βάση. Από τα 480 εκατ., τα 44 εκατ. ήταν ο κύκλος εργασιών ελληνικής «προέλευσης», από τις θυγατρικές της ΔΕΠΑ Υποδομών. Ο τζίρος των 3 ΕΔΑ προήλθε στη συντριπτική του πλειονότητα από τα έσοδα από τις χρεώσεις διανομής αερίου, τα οποία ανήλθαν σε 43 εκατομμύρια. 
Στο 1ο τρίμηνο, οι επενδύσεις της Italgas ανήλθαν σε 175,1 εκατ. ευρώ, από τις οποίες τα 24,9 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν από τις 3 ΕΔΑ. Οι εγχώριες επενδύσεις των εγχώριων Διαχειριστών στα δίκτυα διανομής ήταν 17,9 εκατ., από τα οποία 4 εκατομμύρια αφορούσαν την κατασκευή νέων δικτύων. Η συνολική δαπάνη της Italgas ήταν 101,4 εκατ.
Οι επενδύσεις ψηφιοποίησης του ιταλικού Ομίλου ανήλθαν στα 57,7 εκατ. με τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ Υποδομών να αγγίζει το 1,5 εκατ. Στο τέλος Μαρτίου, το 93,1% των μετρητών αερίου στην Ιταλία (πρακτικά όλοι οι ενεργοί μετρητές) είχαν αντικαταστεί με ψηφιακά «ρολόγια», αθροίζοντας σε αριθμό τα 7,6 εκατομμύρια. Στα δίκτυα των 3 ΕΔΑ, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 47.000. 
Παράλληλα, η Italgas σχεδιάζει την εταιρική αναδιοργάνωση της ΔΕΠΑ Υποδομών, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας Πάολο Γκάλο, στο conference call με αναλυτές για τα αποτελέσματα, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες. Σύμφωνα με τον κ. Γκάλο, έως το τέλος του έτους πρόκειται να ενοποιηθούν σε μία εταιρεία οι 3 ΕΔΑ, με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την ενίσχυση της αποδοτικότητας. Η νέα ενιαία ΕΔΑ θα συνεχίσει να υπάγεται στη ΔΕΠΑ Υποδομών, η οποία ωστόσο θα αλλάξει επωνυμία.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr