Τέλος στον East Med βάζει και το Ισραήλ - Προκρίνει σταθμό υγροποίησης στην Κύπρο energypress.gr

Τέλος στον East Med βάζει και το Ισραήλ - Προκρίνει σταθμό υγροποίησης στην Κύπρο
22 05 2023 | 12:02
A+ A-
 
Μετά τη δήλωση του επικεφαλής της ιταλικής Eni, ήρθε η σειρά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να στηρίξει λύση η οποία δεν προβλέπει τη μεταφορά του αερίου της ΝΑ Μεσογείου μέσω αγωγού στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου δήλωσε τα εξής σε συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο, Ν. Χριστοδουλίδη:
 
«Η συμμαχία που δημιουργήσαμε πριν από μερικά χρόνια έχει πολύ σημαντικές προοπτικές, κυρίως για τη θέση του Ισραήλ ως ενεργειακής δύναμης. Το έργο στο οποίο έχουμε επικεντρωθεί είναι η παροχή φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω ενός αγωγού φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου μας σε ένα εργοστάσιο υγροποίησης φυσικού αερίου, που θα κατασκευαστεί στην Κύπρο. Αυτή η σύνδεση θα οδηγήσει την ισραηλινή οικονομία σε ένα νέο επίπεδο και θα ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ ως σημαντικού διεθνούς προμηθευτή ενέργειας. H οργάνωση μιας αποτελεσματικής και φθηνής παράδοσης φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του Ισραήλ».
Ως εκ τούτου, ο μόνος αγωγός που στηρίζουν οι ανωτέρω κυβερνήσεις πλέον είναι αυτός που θα ενώσει την ισραηλινή ΑΟΖ με την Κύπρο και εν συνεχεία το αέριο θα εξάγεται μέσω πλοίων LNG.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr