Κομισιόν προς κυβερνήσεις: Απομάκρυνση όλων των έκτακτων ενεργειακών μέτρων ως τα τέλη του έτους - Να δοθούν τα χρήματα για την ελάττωση των ελλειμμάτων energypress.gr

Κομισιόν: Απομάκρυνση όλων των έκτακτων ενεργειακών μέτρων ως τα τέλη του έτους - Να δοθούν τα χρήματα για την ελάττωση των ελλειμμάτων
A+ A-
 
Οι μειωμένες τιμές ενέργειας σε συνδυασμό με την εξομάλυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την ισχυρή απασχόληση στήριξαν την ανάπτυξη σε θετικό πρόσημο κατά το α' τρίμηνο του έτους, όπως αναφέρει η Κομισιόν στις εξαμηνιαίες συστάσεις της.
Η πρόβλεψη πλέον για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι για ανάπτυξη 1% φέτος και 1,7% το 2024, με τον πληθωρισμό στο 6,7% και 3,1% αντίστοιχα.
 
Αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα στήριξης που πέρασαν πέρυσι οι κυβερνήσεις ως "αντίδοτο" στην ενεργειακή κρίση, η Κομισιόν ζητά να τα απομακρύνουν ως τα τέλη του 2023. "Αν οι τιμές αυξηθούν εκ νέου και απαιτήσουν την εφαρμογή τους, τότε θα γίνουν στοχευμένα προς ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με δημοσιονομική ευθύνη και διατηρώντας τα κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας", τονίζει σχετικά.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις, "για να είμαστε ξεκάθαροι, τα χρήματα αυτά πρέπει να κατευθυνθούν για τον περιορισμό των ελλειμμάτων, όχι για περισσότερες δαπάνες".
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr