ΥΠΕΝ: Αναθεώρησε τη διάταξη για άρση υποχρεωτικής εγκατάστασης υποδομών φυσικού αερίου σε νέες οικοδομές energypress.gr

ΥΠΕΝ: Αναθεώρησε τη διάταξη για άρση υποχρεωτικής εγκατάστασης υποδομών φυσικού αερίου σε νέες οικοδομές
26 11 2023 | 13:08
Τροποποίησε το ΥΠΕΝ τη διάταξη για άρση της υποχρεωτικής εγκατάστασης υποδομών φυσικού αερίου σε νεόδμητες οικοδομές, που περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη.
Όπως είχε γράψει το energypress, η εν λόγω διάταξη προέβλεπε ότι δεν θα γίνεται πλέον υποχρεωτικά η σύνδεση των νέων οικοδομών με το δίκτυο διανομής. Μάλιστα ο ίδιος ο Υπουργός είχε τονίσει ότι, η πρότερη πρόβλεψη ήταν μη ρεαλιστική, καθώς το φυσικό αέριο, ως καθαρά μεταβατικό καύσιμο, δεν πρέπει να δεσμεύει μακροπρόθεσμα τις νέες κατοικίες. Αντ’ αυτού σημείωσε ότι, θα πρέπει να αξιοποιηθούν νέες τεχνολογίες.
 
Έτσι, έπειτα και από αντιδράσεις από πλευράς των Διαχειριστών του δικτύου διανομής, η σχετική διάταξη αναθεωρήθηκε.
Συγκεκριμένα, παραμένει μεν προαιρετική η εγκατάσταση για κάθε νέα οικοδομή κατά παρέκκλιση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, περιέχονται δε συγκεκριμένες προβλέψεις για τους όρους σύνδεσης με το δίκτυο διανομής.
Ειδικότερα, επιβάλλεται η σύνταξη πλήρους μελέτης εγκατάστασης με το δίκτυο αερίου, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί τη σύνδεση, σε ότι αφορά τις οικοδομές που προορίζονται για χρήση κατοικίας, προσωρινής διαμονής, συνάθροισης κοινού, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, γραφείων, για εμπορική και επαγγελματική χρήση οποιασδήποτε μορφής και για στέγαση Δημοσίων Υπηρεσιών.
ΠΗΓΗ energypress.gr
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr