Γκάλι: Πιθανή η διατήρηση του ρωσικού αερίου στο ελληνικό σύστημα εφόσον σταθεροποιηθεί το διεθνές περιβάλλον energypress.gr

Γκάλι: Πιθανή η διατήρηση του ρωσικού αερίου στο ελληνικό σύστημα εφόσον σταθεροποιηθεί το διεθνές περιβάλλον
30 11 2023 | 14:02
A+ A-
 
Πρόθυμη εμφανίζεται η διοίκηση του ΔΕΣΦΑ στη διατήρηση των ρωσικών προμηθειών προς τη χώρα μας μελλοντικά εφόσον βελτιωθεί η γεωπολιτική κατάσταση.
Αναφερόμενη στο τι θα συμβεί μετά από ενδεχόμενη ειρήνη στην Ουκρανία, η διευθύνουσα σύμβουλος, Μαρία Ρίτα Γκάλι, δήλωσε στο Montel ότι "αν ανακτηθεί ένα λογικό γεωπολιτικό περιβάλλον, δεν είναι απίθανο ότι θα διατηρηθεί το ρωσικό αέριο στο μείγμα".
 
Η ίδια πρόσθεσε ότι εντούτοις καμία χώρα δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να εξαρτηθεί και πάλι στον ίδιο βαθμό όπως πριν τον πόλεμο.
Επίσης, τόνισε ότι "ο μόνος τρόπος να αποσυρθεί το ρωσικό αέριο μέσω αγωγών είναι αν απαγορευτεί νομικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει ακόμα". Ως εκ τούτου, πρόκειται για μια καθαρά εμπορική απόφαση.
Όλα αυτά ενώ η Ελλάδα εισήγαγε σημαντικές ποσότητες ρωσικού αερίου μέσω αγωγών και LNG κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους. Τα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ έδειξαν ότι τo 42,62% των συνολικών εισαγωγών αερίου στη χώρα μας προήλθε από τη Ρωσία.
ΠΗΓΗ energypress.gr
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr