BP: Σταματά τις διελεύσεις δεξαμενόπλοιων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας energypress.gr

BP: Σταματά τις διελεύσεις δεξαμενόπλοιων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας
18 12 2023 | 14:25
Να σταματήσει τις διελεύσεις των πετρελαιοφόρων της μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, αποφάσισε η BP, λόγω της κλιμάκωσης των επιθέσεων από τους Χούθι κατά εμπορικών πλοίων.
"Εν μέσω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφάλειας για τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, η BP αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά όλες τις διελεύσεις μέσω αυτής”, ανακοίνωσε ο Όμιλος.
 
Όπως μετέδωσε το Bloomberg, οι μεγαλύτερες εταιρείες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες ότι θα αναστείλουν προσωρινά τα δρομολόγια των πλοίων τους μέσω του συγκεκριμένου θαλάσσιου διαδρόμου, ως απόρροια του κύματος επιθέσεων. Αρκετοί ιδιοκτήτες δεξαμενοπλοίων δήλωσαν επίσης ότι επέμειναν σε ρήτρες που τους δίνουν το δικαίωμα να αποφύγουν την περιοχή.
Η αποφυγή της Ερυθράς Θάλασσας σημαίνει ότι τα πλοία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου και ως εκ τούτου αναγκάζονται να διανύσουν μια πολύ μεγαλύτερη διαδρομή, γύρω από την Αφρική. Το γεγονός αυτό επιμηκύνει τα ταξίδια κατά χιλιάδες ναυτικά μίλια, προκαλεί καθυστερήσεις στις παραδόσεις των φορτίων και συνεπάγεται αυξημένο κόστος καυσίμων, ενώ εντείνει τη ζήτηση διαθέσιμων πλοίων.
Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν αναγκάσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να καταστρώσουν επειγόντως ένα σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας του διάπλου της Ερυθράς Θάλασσας, μέσω της οποία διακινείται περίπου το 12% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου.
ΠΗΓΗ energypress.gr

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr